Herfstweekend

05/10/2018 17:00 tot 07/10/2018 16:00
Contactpersoon: 
André Ramault
Contact e-mail: 
andre.ramault@gmail.com

Westerlo

Voor haar traditionele Herfstweekend trekt De Vakantiefietser dit jaar naar de jeugdherberg van Westerlo (www.jeugdherbergen.be/nl/westerlo). Deze jeugdherberg in het groen noemt niet toevallig ‘Hostel Boschwachtershuis’. Westerlo is de ‘Parel van de Antwerpse Kempen’, een titel die de toerismesector geen windeieren legt. Het dorp is omgeven door een gordel natuurgebieden en bekende abdijen zoals Tongerlo en Averbode.

Programma:

Vrijdag 5 oktober: samenkomst in de jeugdherberg, Papedreef 1, 2260 Westerlo. Vanaf 17 uur kamerverdeling. Vrijdagvond geen avondmaal in de jeugdherberg, voorzie een picknick of trek naar een dichtbij eethuis. Na de kennismaking maken we een wandeling in de omgeving.

Zaterdag 6 oktober: na het ontbijt stellen we ons lunchpakket samen. Om 9 uur start van een uitdagende fietstocht (±80 km), samengesteld door streekkenner Roland Michiels. Omstreeks 19 uur, warm avondmaal in de jeugdherberg. Daarna volgt een PowerPoint presentatie, met beelden van fietsactiviteiten van De Vakantiefietser in 2018. Nabespreking in de bar van de jeugdherberg.

Zondag 7 oktober: na het ontbijt stapelen we de bagage in een afgesloten lokaal. We maken een kortere fietstocht, gekoppeld aan een toeristisch bezoek. Daarna ophalen van de bagage en afscheid.

Kostprijs: €69,00 (2 overnachtingen met ontbijt, lunchpakket en warme maaltijd. Lakens inbegrepen). Een jeugdherbergkaart is overbodig, De Vakantiefietser heeft een groepslidkaart.

Organisatie: Roland Michiels en André Ramault (tel.: 050-319825; mail: andre.ramault@gmail.com).

Deelnemen? Schrijf 69 euro over op de rekening BE24 9792 5571 4738 van André Ramault, Brugge

Elke deelnemer ontvangt het volledige informatiepakket met fietsroutes en gps-tracks.

Van het station van Geel is het nog 13 kilometer fietsen naar de jeugdherberg van Westerlo.

Schrijf je in »