Herfstweekend Westhoek

23/10/2020 17:00 tot 25/10/2020 17:00
Contactpersoon: 
Bianca en Johan Vandenbussche
Contact e-mail: 
activiteiten@vakantiefietser.be;jh.vandenbussche@telenet.be;

MESEN

Ten gevolge van de aangescherpte Covid-19 maatregelen werd de fietsactiviteit verplaatst naar 2021.

Meer details volgen later.

 

Fietsen door de westhoek.

De Westhoek deed dienst als een frontstreek in de eerste WO en veel felbestreden veldslagen hebben er zich afgespeeld, waarvan de gevolgen nog altijd goed zichtbaar zijn. Vanuit ons logement "Peace Village" in Mesen fietsen we 2 dagen door de Westhoek in de omgeving van  o.a. Poperinge en Ieper. Deze streek is ook het decor van de legendarische koers 'Gent-Wevelgem'. We fietsen dwars door 'Flanders Fields where the poppies blow' (in de lente althans). Het wordt niet alleen een strijd met de soms stevige westenwind, maar we doen ook enkele pittige klimmetjes in de Frans-Vlaamse heuvels.

We proberen onderweg ook nog van een of ander streekproduct te genieten. Iets van eigen kweek…
Dag 1 verkennen we eerst de soms winderige IJzervlakte, om daarna toch nog het gebrek aan hoogtemeters goed te maken met enkele kuitenbijters (Catsberg, Zwarte berg, Rode berg,…) en als hoogtepunt de Kemmelberg (het dak van West-Vlaanderen met zijn 156 m). Voor de minder getalenteerde klimgeiten zal er een alternatieve route mogelijk zijn. Lengte van deze rit +-75 km
Dag 2 staat dan in het teken van WO1, die deze streek getekend heeft. We rijden langs slagvelden en oorlogsmonumenten en via de beruchte plugstreets en de Palingbeek komen we kort na de middag in Ieper (Menenpoort) om tenslotte terug in Mesen te eindigen. Wie wil kan vanuit Ieper de trein naar huis nemen. Lengte van deze rit +-65 km.

In beide ritten komen wel eens stroken onverhard of wat zeldzame kasseien voor, maar de route is grotendeels (80%) op de gewone weg. MTB is niet nodig.

De kostprijs voor dit weekend is 85 €. Dit omvat logement voor 2 nachten, 2x ontbijt, 1 warme maaltijd op zaterdag avond en 2x lunchpakket op zaterdag en zondag.

Voorlopig kan alles doorgaan mits in acht nemen van de geldende covid-regels. Als het weekend door omstandigheden toch uitgesteld moet worden zullen de ingeschreven die reeds betaald hebben hun geld teruggestort krijgen.

De inschrijving is slechts definitief na inschrijving onderaan deze pagina en betaling van de 85 € op rekening BE84 2850 2662 9559.

Detail informatie volgt begin oktober.

Wie nog extra info wil kan mailen naar jh.vandenbussche@telenet.be of bellen op 0479/97.06.40 

Johan & Bianca

Schrijf je in »