TT'20

13/07/2020 09:00 tot 26/07/2020 17:00
Contactpersoon: 
Franky De Langhe
Contact e-mail: 
activiteiten@vakantiefietser.be

Gent of Luik

Sinds 12 maart vormt de nationale grens als het ware de tralies van onze gouden fietskooi.  

Heeft het nationale grondgebied van België iets te bieden voor de door Covid-19 geketende vakantiefietser? De Vakantiefietser organiseert een 14-daagse fiets- en kampeertrip met als thema ‘Trappistenabdijen’ en nee, het is geen zigzaggende cafétoer! Het is een thematoer waarbij vele schatten van het openluchtmuseum België aangedaan worden, de trappistenabdijen vormen enkel de rode draad. Proeven (met mate) kan natuurlijk geen kwaad. 

België is maar 30.230km² groot maar iedere regio heeft zijn uitgesproken karakter. Onderling zijn de Vlaamse Laagvlakte, de Kempen, Condroz-plateau, de Fagne- en de Famennestreek, Belgisch-Lotharingen, …, niet met elkaar te vergelijken en je fietst geen twee dagen door een gelijkaardig decor. 

De volledige tocht beslaat 1200km en je mag rekenen op 11.000 hoogtemeters. Overnachten doen we op campings (éénmalig in een jeugdherberg) en voor de maaltijden laten we iedereen vrij (potje koken of restaurantbezoek).  

Deelnemers kunnen verkiezen om te starten op maandag 13 juli te Gent of op zaterdag 18 juli te Luik. Deelnemers kunnen uitstappen op gelijk welk moment.  

Het aantal opengestelde plaatsen zal in functie van de vigerende Covid-19 maatregelen bepaald worden maar zal een totaal van 8 op geen enkel moment overschrijden. 

De door de Veiligheidsraad opgelegde Covid-19 maatregelen zullen onverminderd van toepassing zijn. 

Meer informatie vind je hier. 

Schrijf je in »