Weekend regio Brussel

18/09/2020 17:00 tot 20/09/2020 17:00
Contactpersoon: 
Lieven Muyldermans
Contact e-mail: 
activiteiten@vakantiefietser.be;livino@telenet.be

regio Brussel

Na de lockdown en met een resem maatregelen die erin gedrild werden, zwermen ook fietsers langzaam weer uit over Belgische wegen. Midden september zwermen we, en petit comité, uit over de Brusselse wegen.
Zaterdag genieten we van de Brusselse natuur door het traject van de Groene Wandeling te volgen. Voor wie er enkele jaren geleden bij was: deze keer fietsen we het parcours in de andere richting. Bovendien plakken we er die dag nog een stukje aan vast, allicht gedeeltelijk het Pajottenland of het Zoniënwoud in zodat we een goede 70 à 80 km in de benen zullen hebben.
Zondag genieten we van het kalme en sociale Brussel. Het is immers autoloze zondag, een unieke kans om straten te verkennen waar je anders serieus uit je doppen moet kijken. We bezoeken een aantal evenementen die ter gelegenheid van deze dag georganiseerd worden.
Overnachten doen we in een unieke Molenbeekse jeugdherberg, nl. de Sleep-Inn. Dit is een project van de vzw Jeugd en Stad (JES), werd gemaakt en wordt gerund door en met langdurig werkzoekenden in een werkervaringsproject. De hele jeugdherberg is artistiek aangekleed en vooral de slaapkamers zijn soms kunstzinnige pareltjes.

Er zal de mogelijkheid zijn om je eigen ontbijt en avondmaal klaar te maken in de SleepInn, maar er wordt niets voorzien door de SleepInn zelf. Er zijn echter ook meer dan genoeg eetgelegenheden op fiets- en wandelafstand. Als er interesse voor is, zal ik zeker voor zaterdagavond iets reserveren om in groep te gaan eten.

Op vrijdagavond voorzie ik, bij genoeg interesse, een lokale gegidste wandeling die je een andere kijk op Molenbeek zal geven.

Opgelet! Omwille van de coronamaatregelen zullen we maximaal met 10 mensen mogen overnachten. Overnachting zal (voor twee nachten) tussen de 80 en de 110 euro kosten.

Schrijf je in via de website en dan zal ik je contacteren om een voorschot te storten.

* dagafstanden: 60 a 80 km
* hellingen: pittig heuvelachtig
* wegdek: meestal heel goed, maar niet geschikt voor koersfietsen
* conditie voor wie mechanisch fietst: degelijk

Info over de slaapplaats: https://jes-sleepinn.be/

enkele foto's: https://www.flickr.com/photos/livino_m/albums/72157713565624883

info over de Groene Wandeling: https://leefmilieu.brussels/themas/groene-ruimten-en-biodiversiteit/de-groene-wandeling

 


 

 

Schrijf je in »