aanschaf E bike.

freddy64

hey ,ik ben 56 en fiets graag, maar , door jaren rechtstaand werk heb ik a na 15 a 20 km pijn in men knie schijf.
Nu dacht ik me een e bike aan te schaffen waar ik ook met op vakantie kan . Nu had ik 1 gezien van het merk Cube op een nederlandse test site van e bike. prijs 2300 euro.
teoretise afstand 120km werkelijk 85.

daar ik nog nooit met een e bike gereden heb en deze voor meerdaagse tochten en vakantie wil,
wat zou u me aanraden ? zeker niet boven de 3000 euro.
en een fiets die maximum 25 km per uur kan.

Door het bos is de bomen niet meer te zien.

Patrick Denessen

Hoi,
problemen met de knie bij het fietsen kan vaak te maken hebben met een verkeerde afstelling van het zadel. Ik ondervind dit ook zelf en een 0.5 cm hoogte verschil heeft al invloed. Kijk hier even goed na.
Verder heeft mijn vrouw een Cube Touring model 2018 met een 500 W accu. In principe kan ze hier tochten van 80-100 km mee maken, maar dat hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoeveel en hoe zwaar je de motor belast. Let wel de e-bikes zijn ontworpen om een ondersteuning te geven bij het fietsen en dan vooral als je heuveltje op moet of bij tegenwind. Op rechte stukken blijf je natuurlijk zelf trappen.
Ook is de ouderdom en buiten temperatuur van belang. Naarmate de accus ouder worden en vaker opgeladen wordt zal de capaciteit ook afnemen.
Let verder op dat je het achterwiel er gemakkelijk uit kunt halen. Dit is van belang bij een platte band waarbij je de binnen band moet verwisselen.

Patrick