avontuurlijke fietsreis naar Zweden Juli, August

Mathias L

Hallo,
In Juli en Augustus zou ik graag vanuit Belgie via Denemarken Copenhagen verder door Zweden fietsen. Terug keren zou ik doen met de volvoboot vanuit Gotheburg. Onderweg campeer ik en maak ook gebruik van gastgezinnen via warm showers. Ik fietste reeds in Zweden in het verleden.( ook de boot is niet nieuw voor mij) Iemand zin en tijd om mee te fietsen? Ik fiets elke dag ongeveer 80 tot 100 km. Cultuurele bezoeken aan steden onderweg moet zeker kunnen. Ik sta zeker ook open voor andere fietsvoorstellen, dus laat je gerust horen. Laat wel een email weten dan stuur ik altijd antwoord. Tot hoors Mathias

Tuur De Dapper

Hey Mathias en anderen!

Leuke plannen! Zelf heb ik afgelopen zomer een fietsreis gemaakt in Frankrijk en heb de smaak te pakken. Komende zomer eind augustus, begin september (met een beetje geluk kans op noorderlicht) zal ik samen met 3 anderen voor 2 weken naar de Lofoten gaan. Bedoeling is om 80 tot 100km per dag af te leggen, afgewisseld met een dagtochtje in de bergen, museum,... Fiets steken we op het vliegtuig of we zullen daar eentje huren.

Ik ga dit weekend ook naar de beurs. Misschien tot dan? Onze plannen zijn nu misschien niet verenigbaar, maar het is leuk om hier gelijkgestemde zielen tegen te komen. In de toekomst kunnen we evt onze handen in mekaar slaan. Er zit een vaag ideetje in mijn hoofd voor volgend jaar in de Balkanlanden. Ik ben 33jaar en woon in Evergem.

Avontuurlijke groeten,
Tuur

Jan Cornelissen

Dag Mathias, Glenn en Noortje.

Jonge twintigers die zin hebben om zonder competitief doel dagen op het zadel billen en benen te teisteren, die zijn schaars. Zelf kriebelt het bij mij enorm om nog eens een langere reis te maken op de fiets, maar alleen ga ik er niet aan beginnen. Hetgeen jullie beschrijven komt overeen met het concept dat ikzelf ook in gedachten had. Noordwaarts op twee wielen, contact met de natuur, een haalbaar tempo, ...

Ik zie dat het bericht dateert van 2 maanden geleden. Moesten jullie, of iemand onder jullie nog interesse hebben een fietstocht van deze soort, dan sta ik zeker en vast open voor een gezellige kennismakingsbabbel.

Bij dit forum ben ik vandaag bij toeval uitgekomen tijdens een bezoek aan de website voor de fiets- en wandelbeurs. Ik ben aan het denken om er eens binnen te springen dit weekend. Mochten iemand onder jullie daar ook interesse in hebben, zie ik je misschien ginder.

Warme groeten,

Jan, een 24-jarig opvoeder woonachtig in Gent

Mathias L

Dag Frans ik dacht 5 of 6 weken onderweg te zijn.
groeten

GlennValentin

Dag Mathias en Noortje

Ik was zelf van plan om door Europa te fietsen vanaf april voor een maand of 4. Het zou natuurlijk leuker zijn om dit met enkele personen samen te doen. Ik ben zelf 25 jaar, kinesitherapeut (doe momenteel vervangingscontract tot begin april). Ik heb wel al ervaring met low budget reizen en met fietsen, maar de combinatie in een fietsreis is er vooralsnog niet van gekomen. Daar wil ik in 2017 dus verandering in brengen! Zweden (en Noorwegen) staan ook hoog op mijn verlanglijstje. Contacteer me gerust zodat we mekaar eens kunnen leren kennen.

Avontuurlijke groeten,

Glenn
glennvalentin@telenet.be

N00RTJE

Hey Mathias, klinkt als een toffe reis! Ik ben zelf ook bezig met het plannen van een fietstocht, ik vertrek waarschijnlijk begin april, en ben van plan vanaf juni/juli Scandinavië te verkennen. Je manier van reizen spreekt me aan! Ik ga zelf ook kamperen en wil vooral de natuur eens van dichterbij ervaren. Ook die volvoboot klinkt als een top idee, meer informatie daarover is altijd welkom. Het wordt mijn eerste grote fietsreis, ik heb eerder vooral wandeltochten gemaakt en enkele kleine fietstochten. Ik ben trouwens 24, pas afgestudeerd en momenteel aan het werk. Als je interesse hebt, kunnen we eens wat meer info uitwisselen en kijken of we onze plannen op elkaar kunnen afstemmen :).
Noortje (noortje_neyens@hotmail.com)