bagage achterlaten

hildedebock@gma...

Hoi. Helemaal groen achter mijn oren als vakantiefietser, vraag ik me af hoe jullie het volgende aanpakken: wat doe je met je bagage als je bijvoorbeeld iets gaat bezichtigen onderweg? Ee kerk, een museum, ... Neem je alles mee naar binnen?
Dank alvast voor enige reactie.

GerardS

Ik let er ook op dat ik alle waardevolle spullen en spullen die ik echt nodig heb altijd mee naar binnen neem. Afhankelijk van hoe ver en hoe lang ik weg ben, laat ik de rest regelmatig op mijn fiets zitten. Wel alles goed vastgebonden en ingepakt. Ik neem natuurlijk een risico, maar gelukkig is het tot nu toe altijd goed gegaan.

Yvan Bemelmans

Beste,

blijft steeds een probleem. Ook om te winkelen enzovoort. Weet wel dat alarm van Cycla al iets doet: http://www.fietsvakantiewinkel.nl/2www/cycla.php.
Geeft lawaai maar je moet het ook horen en beseffen dat je alarm afgaat.

Daarmee zijn je fietstassen en dergelijke nog niet beveiligd. Heb een draad mee koppel alle zakken aan elkaar en sluit die dan af met de VIPER SECURITY ALARM PADLOCK en dat werkt behoorlijk goed. Helaas weegt eventjes 380 g met een vrij grote sleutel. Dacht dat de fietsvakantiewinkle.nl dit verkoopt. Denk eraan als men wil stelen heb je steeds tegenslag.
Veel succes.

Pierre-Emile

Dag Hilde ik denk dat dat zichzelf uitwijst afhankelijk van de situatie. Geld en waardevolle spullen neem ik in elk geval mee naar binnen de fietsen (en helmen) zet ik zodanig dat er maximale sociale controle is en de fietstassen doe ik eventueel mee op slot met behulp van het kabelslot. Groetjes.