Bike tracker

Roland Declerck

In Juni vertrek ik alleen naar Compostela en ik ben nog op zoek naar goede betaalbare beveiligings systemen. naast de klassieke fietssloten zou ik graag een bike tracker installeren die je een melding geeft als je fiets verplaats wordt bv.
Iemand praktijk ervaring of aanbevelingen van goede systemen?
Mvg
Roland
roland.declerck2@telenet.be

Franky De Langhe

Deze reactie deze bijkomende informatie betreffende trackers: de op mijn fiets geplaatste beveiliging is een Spylamp Tracker van http://www.spybike.com/
Het is tegelijkertijd ook een goed achterlicht en de batterij gaat gemakkelijk een paar maanden mee maar dat is afhankelijk van de instellingen.
Dagelijks ontvang ik een SMS met de staat van de batterij. Het toestel kan via SMS 'gewapend' worden mocht het toevallig uit staan als de fiets gestolen wordt. Eens 'gewapend' stuurt het een SMS als de fiets beweegt en start hij een 'log', via software van het bedrijf kan het traject dat de fiets volgt zichtbaar gemaakt worden op een kaart. Via een simpel commando kan ook de standplaats opgevraagd worden welke uiterst precies is (via de GPS) of bij benadering mocht het toestel buiten bereik zijn van satellietontvangst (triangulatie via GSM-netwerk).
Een vergelijkbaar exemplaar kan ingebouwd worden in de vorkbuis (ahead type) of in de zadelpen. Deze laatste werkt volledig samen met je GSM (bij beweging wordt de aanwezigheid van je GSM gecontroleerd, indien deze in de buurt is wordt de situatie als 'normaal' beschouwd en in het andere geval verstuurt de tracker de berichten betreffende beweging, locatie en gevolgde route naar je GSM).
De kostprijs bedraagt 82,50GBP (ongeveer 100,00€). Bijkomende uitgave vormt een SIM-kaart om de GPS signalen via het GSM-netwerk te versturen (ik koos voor een abonnement bij Telenet waarbij ik enkel 0,07€ per verstuurde SMS betaal).
Uiteraard verhindert de tracker geen diefstal maar het geeft je wel de kans om je fiets terug te vinden of te volgen na een diefstal.
Als 'fysieke' fietsbeveiliging plaats je best minstens een hoogwaardig fietsslot en maak je de kader vast aan de wereld (paal, hek, enz.).
Voor de nachtelijke avonturiers: je kan ook het achterlicht van Spylamp een tiental keren laten flitsen om je fiets terug te vinden terwijl je op handen en voeten uit het café gekropen komt :-)