canal du garonne of canal du midi

fredjazz

Beste forumlezers,

Ik heb al wat zitten zoeken op het forum maar nog niet echt een antwoord gevonden.

Mijn vriendin en ik willen een fietstocht maken eind juni maar zijn aan het twijfelen of we van Toulouse naar Bordeaux (canal de Garonne) willen fietsen of Van Toulouse naar Sète (canal du midi).

Heeft er iemand beide kanalen afgefietst en kan je ons aub advies geven welke kant we het best opgaan? Of zijn beide kanten goed?

We zijn eigenlijk op zoek naar een mooie tocht met natuur en culturele uitstapjes, niet te zwaar want mijn vriendin heeft nog niet echt lange fietstochten gedaan en waar we langs de baan ook wat campings tegen komen.

Mogelijk om iets snel te laten weten want we hebben nog geen vliegtuigticket gekocht en de prijzen zijn aan het stijgen. :(

Dank u wel voor jullie moeite en advies.

Groet
Fré

Franky De Langhe

Een stukje verslag kan je lezen onderaan de pagina http://kapoeres.be/europareizen/2013/deel-v/2013-05-juli.html

Franky De Langhe

In 2013 de tocht langs Canal du Midi gedaan vanaf Cité Sarraut tot Ventenac-En-Minervois (+/- 100km): mooi, bochtig, schaduwrijk, veelal geaccidenteerd terrein (keien, boomwortels, zand, ...), hier en daar smal, weinig verhard. De route passeert vele dorpen waar inkopen kunnen gedaan worden. In de buurt van het traject zijn voldoende campings maar dikwijls moet je een paar kilometer rondrijden. Cultureel biedt het vermoedelijk wat minder dan de route op de Garonne met de commerciële uitzonderingen zoals Carcassonne e.a. toeristenvallen. Kort-bondig: Canal du Midi is eerder voor de natuurliefhebber die niet maalt voor een stukje MTB-route meer of minder.

Jamezz

Wij hebben vorig jaar een boot gehuurd op het Canal Nivernais en in de Vallée de la Loire. De fietsen konden gewoon achterop. We waren met 2 koppels, en de ene dag reden wij met de fiets en voeren zij, de andere dag andersom. Was werkelijk fantastisch tof! Natuurlijk ga je wel veel rapper met de fiets dan met de boot, en we maakten dan ook regelmatig extra lussen, maar super. http://www.leboat.fr/tourisme-fluvial/destinations/france

Harry

Hallo Fré
We hebben als onderdeel van onze rondrit door Frankrijk in 2012 zowel Canal du Midi als Canal du Garonne gefietst. Een uitgebreid verslag kun je vinden op onze site :
http://www.fietsvakantielinks.nl/harryopdefiets/Frankrijk%202012.html vinden.
De tocht lang Canal du Midi gaat voornamelijk over een jaagpad en laat wat betreft kwaliteit nogal eens te wensen over maar dat maakt het ook mooi. Canal du Midi geeft je door z’n kronkelige vorm de indruk dat je langs een rivier fietst. Canal du Garonne gaat nagenoeg geheel over verharde fietspaden en is een echt kanaal en m.i. daardoor minder afwisselend. Welke kant op maakt volgens mij weinig uit. Campings zijn er voldoende.

Groet
Harry
http://www.fietsvakantielinks.nl/
http://www.wandelvakantielinks.nl/

fredjazz

Beste Pierre-Emille,

Heel veel dank voor de nuttige tips.
Ik zal eerst eens kijken in de bib of ik dit boekje kan terugvinden, mocht het niet zo zijn laat ik zeker iets weten.

Alvast bedankt en nog eens dank voor het snelle antwoord.

Groet
Fré

fredjazz

Beste Pierre-Emille,

Heel veel dank voor de nuttige tips.
Ik zal eerst eens kijken in de bib of ik dit boekje kan terugvinden, mocht het niet zo zijn laat ik zeker iets weten.

Alvast bedankt en nog eens dank voor het snelle antwoord.

Groet
Fré

Pierre-Emile

Overigens heb ik hier nog een zeer goed boek liggen dat ik je graag wil uitlenen: Sur le Canal du Midi - De Toulouse à Sète au fil de l'eau d'un monument historique van Jacques André, uitgegeven bij Nouvelle Presse du Languedoc. Afhalen Antwerpen of Mechelen.

Pierre-Emile

Fré, wij hebben beide delen Bordeau-Toulouse-Sète in 2013 gefietst. Als je moet kiezen zou ik het deel Toulouse-Sète aanbevelen (of andersom). Het is het meest historische (einde 17de eeuw, de Garonne was toen nog Garonne) en dus culturele. Het canal de Garonne is later gebouwd. In tegenstelling tot het canal du midi, waar nog stroken aardeweg zijn, is de weg langs het canal de Garonne volledig geasfalteerd.