canal du midi

luc20

Hallo,

Mijn vrouw en ik willen in oktober langs het Cana du Midi fietsen. Heeft iemand hier meer informatie over.

Alvast bedankt,

Luc

fredjazz

Hallo forumlezers,

Ik heb al wat zitten zoeken onder dit onderwerp maar nog niet echt een antwoord gevonden.

Mijn vriendin en ik willen een fietstocht maken eind juni maar zijn aan het twijfelen of we van Toulouse naar Bordeaux (canal de Garonne) willen fietsen of Van Toulouse naar Sète (canal du midi).

Heeft er iemand beide kanalen afgefietst en kan je ons aub advies geven welke kant we het best opgaan? Of zijn beide kanten goed?

We zijn eigenlijk op zoek naar een mooie tocht met natuur en culturele uitstapjes, niet te zwaar want mijn vriendin heeft nog niet echt lange fietstochten gedaan en waar we langs de baan ook wat campings tegen komen.

Mogelijk om iets snel te laten weten want we hebben nog geen vliegtuigticket gekocht en de prijzen zijn aan het stijgen. :(

Dank u wel voor jullie moeite en advies.

Groet
Fré

gerrit siesling

Mijn vrouw en ik hebben in 2011 de route gefietst, maar dan vanaf Marseille. Vanaf Eindhoven gevlogen en daar op de fiets.Van Bordeaux weer terug met de trein. Vanaf Marseille naar de Camargue is het slecht fietsen. Veel verkeer op RN wegen. Daarna is het alleen maar prachtig: door de Camargue, langs de Cote d' Azur en dan de kanalen tot Bordeaux. De laatste hebben we gevolgd met het boekje 'Fietsen langs het canal du midi'. Ik heb de rest van de route voor GPS, dus als je wilt, kan ik die sturen.

Didden Anja

Hallo,

Wij zouden ook graag zo eens een fiets tocht maken !
Zou heel blij zijn met wat informatie van jullie.
Mvg,

Anja

Therese

Ik heb in juli gefietst van Vias naar Bordeaux volgens de route van Oteman, dit is me goed bevallen en verkeerd rijden is bijna onmogelijk met de gids. Canal du Midi is voor het grootste gedeelte over aardewegen, Canal du Garonne is helemaal geasfalteerd. Meestal wel tegenwind, de laatste etappe van La Réole naar Bordeaux is golvend maar goed te doen met de trekkingfiets en niet echt stijl. Ik heb er alvast van genoten en heb op 6 dagen 520 km gefietst, als je echt voor toerisme gaat neem je best 2 dagen extra.

Sofie

Hallo,
Wij vertrekken eind juli met 3 vrouwen vanuit Bordeaux om Canal du Midi te fietsen. We willen een grote lus maken via de Katharenroute en een stukje van de St.-Jacobsroute om dan terug in Bordeaux te eindigen. Het plan was van Canal du Midi te fietsen tot Carcassonne, dan over te gaan op de Katharenroute en in Oloron Ste Marie de St.-Jacobsroute te nemen. Heeft iemand deze lus al ooit gemaakt? Is er veel verschil tussen canal du Midi van Bordeaux naar Sète of omgekeerd? Stroomopwaarts is wat vals plat, is dat te doen of toch serieus VALS plat? We overwegen om de lus in de andere volgorde te doen maar dan zitten we sneller in de bergen en hebben we iets minder aanpassing... Wie weet raad?
Sofie

Inge1

Donald en anderen, dank voor de reactie. Vanuit Amsterdam is het wat lastiger dan vanuit België. Inmiddels hebben we fietsen gehuurd in Bordeaux. Ervaringen volgen later!

Donald

M.i. kan je de fietsen op de TGV Lille Flandres - Bordeaux (= rechtstreeks) zo meenemen, wel reserveren (er is een SNCF kantoor in Brussel). Vanuit A'pen is er elk uur en NMBS trein naar Lille Flandres waar de fiets ook zo meekan (wel een fietsticket kopen denk ik).

Luc5

Dag Inge, 'k heb ook het boekje van Oteman, van die andere route weet ik niets, maar een gewone Michelinkaart kan ook al veel helpen denk ik.
Mag ik vragen waar je de fietsen huurt aub? Brengen jullie dan terug binnen in Bordeaux of kun je die afgeven in Sète?
Wij zouden ook van Bordeaux naar Narbonne, of evt. Perpignan willen fietsen (twee weken Juli).
Eerst dachten we ook van de fiets te demonteren om op de TGV te krijgen, maar lijkt me erg veel gehannes.
Ik heb enkel nog maar de tgv-tickets voor de terugreis (met het oog van meer tijd in Perpignan om alles op de tgv te laden, tja beetje overhaast misschien?),
die voor de heenreis moet ik nog kopen.
Luc

Inge1

Hallo,
Op 11 juni vertrekken wij naar Bordeaux voor een tocht naar Sète. Vanwege lastig fietsvervoer met TGV gekozen voor fietshuur. Alles gereserveerd, alleen onderdak niet (het is nog geen hoogseizoen nietwaar...).
Vraag: In het boekje van Luc Oteman gaat het eerste stuk van de route van Bordeaux (omgekeerde richting dus) naar La Réole via Sauveterre. Dat ziet er tamelijk 'hoog' uit, met hellinkjes. En die kan ik niet zo goed aan....
De route van Jean-Yves Grégoire (Franstalig) daarentegen leidt ons via Cambes, Cadillac en Saint-Macaire naar Le Réole. Ziet er een stuk vlakker uit, langs Garonne.
Wat is wijsheid?
Inge

VANLERBERGHE JOS

Hallo, graag hadden wij informatie ontvangen voor een fietsvakantie aan Canal du Midi. Met beste dank bij voorbaat.

Pagina's