Cyclops slot

Joost V

Hallo,

Volgens de website van de Nederlandse fietsersbond is Cyclops een van de betere fietssloten. Wie kan me vertellen waar ik ze ergens kan vinden in België

JV

FritzBiker

In Nederland heb je het ART keurmerk voor sloten. Dit keurmerk is opgedeeld in 5 categorieën. Des te hoger de categorie des te zwaarder en veiliger het slot is. Alleen is een slot uit categorie 5 niet hanteerbaar op een fiets. Veels te zwaar. Voor een fiets wordt categorie 2 voorgeschreven, maar zelf heb ik voor een art 3 slot gekozen. Er is een handige website die sloten verkoopt voor alles soorten tweewielers. En alle sloten die ze aanbieden zijn art gekeurd. Zo weet je zeker dat het een goed slot is. Ik weet niet of ze ook gratis bezorgen in België, maar in Nederland wel. Dit is de website: http://www.motorsloten.eu/fietsslot . En anders moet je een googlen op art fietsslot belgië. Misschien is er ook een keurmerk in België, maar dat ken ik niet.

Paul van Kaauwen

De sloten van Cyclops genoemd in de artikelen van de fietsersbond waren de sloten van Weissenfels. Exact de sloten die ik aanbied via www.fietsslot.com.
Regelmatig lees ik dat het een probleem zou zijn om voor deze sloten een sleutel bij te laten maken. Dit is erg vreemd omdat de sleutel en slot als behalve excotisch zijn te noemen. Ik heb dus vandaag maar eens de proef op de som genomen en ben met een palslot van de rode Weissenfels naar de plaatselijke hakkenbar in het dorp gegaan.
Ik vroeg of hij een sleutel kon bij maken. De beste man gromt een keer en pakt een sleutel uit zijn kast.
Hij kopieert de sleutel, kort hem daarna ietjes in. Twee minuten later sta ik buiten met een extra sleutel voor mijn Weissenfelsslot. Een ervaring rijker en twee euro armer. De sleutel werkt even goed en soepel als de orginele.
Deze schoenmaker is nu niet echt een sloten specialist te noemen. De sleutelmakers in het bovenstaande bericht in mijn ogen echter ook niet. De sleutel ‘blanc’ is van het merk Silca met de code JU2R., mocht iemand zijn sleutelspecialist een handje willen helpen.
Bij mijn volgende bestelling bij Weissenfels zal ik echter een aantal ongeslepen sleutels mee laten sturen in het geval een sleutelspecialist er toch niet uit komt.

Met vriendelijke groet,

Paul van Kaauwen

www.fietsslot.com

Raf Van Wynsberghe1

Kijk eens op www.fietsersbond.nl. Daar vind je een interessant artikel over fietssloten (misschien hetzelfde artikel als hierboven).
Wij hebben ons slot in Nederland (Bergen-op-Zoom) gekocht, maar volgens hogergenoemd artikel kan je het waarschijnlijk niet meer kopen. Daarenboven kan je voor deze sloten geen extra sleutels bijbestellen. En 2 slotenmakers hier zijn telkens een half uur bezig geweest om de sleutel na te maken, maar zijn er niet in gelukt. Alleen ons slot opent/sluit nu veel stroever, en we zijn dus bang dat het vroeg of laat mis zal gaan.
Daarom ga ik nu wellicht 1 van de betere ABUS-sloten (zie zelfde artikel) aanschaffen. Dan kan ik gelijk extra sleutels laten bijmaken.
Raf

Julien Herremans1

In Klapdorp in Antwerpen is er winkel van allerhande sloten
Ze eijn wel heel zwaar hoor!

toon1

Lees ook een de artikels hierover op http://www.fietsslot.com/
Interessante lektuur die ook wel tegen de haren instrijkt.

William

Ik heb van 'Armada' een adres gekregen ergens in het Gentse, doch ben het adres kwijt.
Zelf heb ik mijn cyclops slot gekocht in Nederland.

William