Eerste fietsvakantie: te doen met fitness fiets?

N00RTJE

Hoi iedereen,

Ik ben een complete beginner met vakantiefietsen, en wil na enkele korte tochtjes graag eens voor een week weggaan in september. Ik wil naar en rond de Noord-Franse Opaalkust rijden en ik neem een tent mee. Het probleem is alleen dat ik geen geschikte fiets heb. Ik mag een Trek 7.6 fitness fiets lenen (zo eentje:http://www.bikeradar.com/gear/category/bikes/hybrid/product/review-trek-...) waar een bagagedrager op gemonteerd is. Denken jullie dat het doenbaar is om 15 kg aan zo'n fiets te hangen? Wil de fiets niet beschadigen, en heb zelf echt heel weinig kennis van fietsen.

Alvast heel erg bedankt!
Noortje

Bram

Noortje,

Op zich lijkt het me geen probleem, enkel het achterwiel heeft verdacht weinig spaken en dat zal wel niet bestand zijn tegen veel bagage, hangt ook erg af van je eigen gewicht, weeg je zelf 50kg en neem je 10kg mee, dan is ook dit wss geen probleem, neem je 20kg bagage mee en weeg je eerder 70kg, dan is het er mss wat over.
Het achterwiel is wel vaak het zwakke punt met gewone fietsen "op reis" mijn ervaring, zeker in combinatie met dunne bandjes.

Ik zou het wel durven doen denk ik, mss niet met het originele achterwiel...
Ik deed noord frankrijk toen ik 18 was met de koersfiets en 20kg bagage en afgezien van het achterwiel dat op dag 1 om zeep was ging dat vrij goed eigenlijk.

Heb je iemand die je kan bellen om je te komen halen moest het echt allemaal tegen zitten ?

Bram