Fact or fiction? - Hydraulische remmen : niet iedere reparateur wil er aan sleutelen?

Mechelaar

Hallo,
We hebben het voornemen om een koga traveller te kopen. Deze heeft hydraulische remmen van Magura. Onze vriend, die een fietsenhandel heeft, zei ons dat vele fietsenmakers dit systeem (hydraulische remmen) niet kennen en zelfs weigeren er aan te sleutelen (onze vriend beweerde zelfs ‘de meerderheid’ van de fietsenhandelaars). Wij zijn van plan om (meerdaagse) tochtjes in België en de buurlanden te maken, dan is het wel makkelijk dan dat, als je problemen met de remmen hebt, je meteen terecht kan bij de dichtstbijzijnde fietshandel/reparateur.
Hoe moeten we waarschuwing opvatten? Klopt het dat vele (de meerderheid?) van de fietsenhandels, hier geen ervaring mee hebben en er liever niet aan sleutelen? We dachten misschien doordat het kwam dat hydraulische remmen iets typisch zijn voor een wat duurdere fiets, wat niet iedere fietsenhandel verkoopt.

Wat denken jullie? Om deze reden hydraulische remmen vermijden? Of is het allemaal overdreven?
Groetjes
Mechelaar

Speedycyclist

Dat kan ik bijna niet geloven. Ik heb zelf ook deze remmen op mijn fiets. Als je een beetje handig bent kan je er zelf ook veel van het onderhoud aan doen. Hier een link met enkele filmpjes waar je al veel uit kunt leren.:

http://www.vakantiefietser.nl/praktische-tips/filmpjes/magura-hydraulisc...

Trouwens, er zijn tegenwoordig zoveel fietsen met hydraulische remmen. Kijk maar eens naar al die Mtb en zelfs gewone fietsen die tegenwoordig met schijfremmen rijden. Dat is ook allemaal hydraulisch.

Mechelaar

beste webmaster. dank u om dit te plaatsen in het forum !