fietsbestemmingen voor december en januari

Jelle Peeters

Hallo,
ik wil in december en januar i een maand gaan fietsen. Wegens omstandigheden kan ik op geen ander tijdstip een lange fietsreis plannen. Graag zou ik in oezbekistan en kazachstan gaan fietsen. Marokko of Turkije zijn mijn tweede keuze .Heeft er iemand andere landentips of ervaring met fietsen in bovengenoemde landen tijdens wintermaanden?

Alvast bedankt,
Jelle

Jelle Peeters

Hallo Pieter,
bedankt voor de tips. Ik ben nog wat extra info over Marokko in de winter gaan opzoeken en denk eraan om daar te gaan fietsen. Vliegtuigtickets vallen ook heel goed mee van prijs. Alleen in de bergen kans op sneeuw en met wat geluk zijn de passen open.

Argentinië en Patagonië waauw, spreekt inderdaad tot de verbeelding. Naar daar vliegen past dit jaar helaas niet in het voorziene reisbudget.

Groetjes,
Jelle

van Dessel Pieter

Hallo,

Ik heb in de wintermaanden (januari-maart) gewandeld in zuid-spanje. Het weer was overdag rond de 15-20 graden en droog. 's Nachts en in de bergen kon het een stuk onder nul gaan. 's Morgens ook frisjes, maar zodra de zon erdoor kwam, vergelijkbaar met nazomerweertje.

Een route die je kan fietsen is de Via de la plata (langs romeinse wegen en mooie stadjes) of in Murcia (daar is het in de zomer te heet).

Of inderdaad, een combinatie zuid-spanje en stukje marokko.

Zelf heb ik de periode december-januari gefietst in Argentinië. Dat was al best warm, maar als je meer naar Patagonië gaat, goed te doen. En prachtig natuurlijk (siete lagos, Carretera austral). Minpuntje: je fiets op een goedkope en deftige manier daar krijgen. Ben je het toch van plan, dan ik je wel advies geven over fietsen in Chili en Argentinië.

Soms zijn er goedkope acties naar populaire reisbestemmingen als Cuba en de Antillen, met goedkope toelage voor de fiets.

Succes