Fietsen als teambuilding activiteit

Djoke

Wij hebben net een geweldige week achter de rug! Met het werk zijn wij 3 dagen op seminarie geweest om een nieuwe strategie te bepalen voor de komende 3 jaar.
Dat is hard werken natuurlijk, maar we waren op verplaatsing met overnachting en dergelijke meer. Het was een hele toffe ervaring, en we hebben gefietst !!
Het businesscentrum was gelegen in Mont-Saint-Aubert, en dat ligt in feite net boven Doornik, niet ver dus van Ronse, Roubaix, Lille, … Een fietsregio bij uitstek dus!
Mijn baas had het meeste al geregeld op voorhand, de locatie, de overnachtingen, het eten ter plaatse, de uurregeling werk/ontspanning, maar hij vroeg mij om te zorgen voor een sportieve noot. Nu, zo simpel te organiseren is dat niet, de leeftijden van de collega’s liggen behoorlijk uiteen (van 20 tot 60 !!), en de bedoeling was uiteraard dat we allemaal samen dingen deden.
Ik kwam dan met het idee om te fietsen ! Fietsen huren, gewone fietsen voor de sportiefsten en elektrische fietsen voor de minder sportieven. En dat hebben we dus gedaan !
Geweldig, want iedereen kon op deze manier meedoen en al heb je hulp met zo’n elektrische fiets, het blijft een sportieve uitstap. We hebben enkele zeer bekende fietsritten gereden met iedereen, bergop, bergaf, maar die elektrische fietsen waren een echte luxe !
Het weer viel gelukkig ook super mee! Het was de 3 dagen lang droog en zonnig, maar wel koud.
Het [url=http://www.florealgroup.be/nl/page/seminaries-mont-saint-aubert.html]sem... in Mont-Saint-Aubert[/url] is ook absoluut een aanrader! We hadden mooie ruime kamers met badkamer en overal was wifi. We beschikten over vijf verschillende vergaderzalen waaronder één hele grote wanneer we allemaal samen zaten. De zalen waren al volledig uitgerust met didactisch materiaal, dus dat moesten we ook niet apart voorzien. De meeste tijd zaten we opgesplitst in kleinere groepjes in verschillende vergaderzalen, maar er was genoeg capaciteit voor nog veel meer mensen! Ook de catering was zeker in orde, met een snelle zeer lekkere broodjeslunch tussen de middag en een uitgebreid avonddiner.
Zo zie je maar, zelf een werkuitstap kan met de fiets !!