Fietsen Europa - Azië

Olivia Poppe

Hello,

ik neem vanaf juni tijd voor een fietstocht en zou erg graag volgende toer (of een deel ervan) doen. Ik reis graag back to basic, hou niet van te grote steden dus ga op zoek naar prachtige natuur.
Alle tips zijn welkom!

In eerste instantie dacht ik het volgende: België - Duitsland - Tsjechië - Slowakije - Hongarije - Roemenië - Moldavië - Oekraïne - Kazachstan - Georgië - Azerbeidzjan - Armenië - Turkije - Bulgarije - Macedonië - Albanië - Montenegro - Kroatië - Slovenië - Oostenrijk - Duitsland -België

Iemand ervaring met één van bovenstaande bestemmingen? Please share :)

Thanks!
Olivia

TuurDB

Dag Olivia,
Lijkt mij een mooie toer! Zou ik ook direct willen doen.
Even een paar praktische tips qua grensovergangen op je trip.
Als je vanuit Moldavië de afgescheurde regio Transnistrië binnengaat en terug naar Moldavië gaat is er normaal geen probleem. Maar als je Transnistrië doorkruist naar Oekraïne en zo verder gaat, kan je problemen krijgen als je in de toekomst ooit terug in Moldavië komt omdat je dan het land zogezegd illegaal verlaten hebt. Moldavië erkent de grens met Transnistrië niet. Dus misschien verstandig om even rond Transnistrië fietsen om Moldavië te verlaten.
Kazachstan ligt niet tussen Oekraïne en Georgië, maar Rusland.
Ik weet niet wat de situatie op dit moment is in Oost-Oekraïne. Het is sowieso nog steeds oorlog in de provincies Donetsk en Loehansk. Dus daar kan je de grens met Rusland al best niet oversteken denk ik. Misschien beter meer noordelijk of via de Krim, maar ik weet ook niet hoe gemakkelijk je van Oekraïne op de Krim geraakt en van de Krim naar Rusland.
Ik denk dat je in Georgië best de afgescheurde regio's Abchazië en Zuid-Ossetie vermijdt. Ik geloof dat als je vanuit Rusland in Abchazië geweest bent dat je problemen kunt krijgen als je later met hetzelfde reispas Georgië binnen wilt geraken.
Misschien dat je van plan was het vliegtuig of de boot te nemen. een eventuele optie kan ook zijn om de boot vanuit Odessa, Oekraïne naar Georgië te nemen. Ik denk eens gelezen te hebben dat je dan wel meerdere dagen onderweg bent en dat het niet echt goedkoop is.
Als je toch van plan was om naar Kazachtstan te gaan. Er is een boot van Aktau, Kazachtstan naar Baku, Azerbeidzjan. Maar deze vertrekt heel onregelmatig. De boot vertrekt wanneer de boot vol zit. Het kan zijn dat je enkele dagen moet wachten.
Weet ook dat de grens tussen Turkije en Armenië en de grens tussen Armenië en Azerbeidzjan gesloten zijn. Volgende grensovergangen zijn normaal geen probleem: Turkije-Georgië, Georgië-Armenië, Georgië-Azerbeidzjan, Azerbeidzjan-Iran, Iran-Turkije.
volgende site van de Nederlandse overheid vind ik erg handig om te zien waar er eventueel onveilige regio's zijn: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen
Ze hebben ook een app voor de smartphone: reisapp BZ

Ik weet ook niet perfect of alle informatie die ik hier neergepend heb klopt. Deze informatie heb ik ook maar van reisverslagen van andere mensen te lezen en verschillende bronnen. Het kan zijn dat sommige situaties misschien al veranderd zijn.

Laat maar weten als je nog iets wil weten :)
tuurdeboulle@hotmail.com

EllenV

Dag Olivia,
da's straf, ik ben van plan om in juli te vertrekken, deels dezelfde route maar ik zou graag verder doorrijden richting Azië om nadien met een vrachtschip terug te komen.
Dus als je eventueel ergens een stukje samen wil rijden...
groetjes
Ellen