Fietsers gezocht voor een avontuurlijke documentaire over duurzaamheid

Henk-Jan Geel

Mijn naam is Henk-Jan Geel, head of Sales & Production bij deepeei film productions. Op dit moment zitten wij in de pre-productie fase voor een avontuurlijke documentaire over duurzaamheid. Voor deze documentaire zijn wij op zoek naar fietsers. 1 Team dat wil fietsen van Noord Alaska naar centraal Amerika en 1 team dat gaat fietsen van Centraal Amerika naar het zuiden van Argentinië.

Graag komen wij in contact met fietsers die deze tocht van plan zijn te gaan ondernemen.

Going South- cycling through the Americas gaat in het kort over een zoektocht naar praktische oplossingen voor een duurzamer bestaan. Wij zijn hiervoor op zoek naar innovatieve projecten in het bedrijfsleven die in het teken staan van duurzaamheid en ondernemen. Aan de hand van een inspirerende fietstocht van Noord naar Zuid Amerika, tonen wij projecten die als een katalysator werken voor de innovaties op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheid is geen goed doel, of een reden om een plantje of diertje te beschermen. Nee, duurzaamheid is het opnieuw bedenken van productie processen waarbij rekening gehouden wordt met 'winst' voor mens en natuur en bedrijf. Ieder bedrijf, non-profit organisatie of individu heeft daar een rol in. Dat zijn de voorbeelden die in deze docu serie naar voren zullen komen. Er staan vijf thema's centraal; mobility, energy, land-use, waste, foodchain. Daar innovatie en duurzaamheid zeer belangrijke onderwerpen zijn.

Going South gaat in een zoektocht van het noordelijkste puntje van Alaska door de Amerikaanse continenten, door naar 'Ushuaia' in Argentina. Onderweg laten we effecten van klimaatsverandering zien, mensen die daarmee geconfronteerd worden en hebben besloten om er iets aan te doen. Wat hebben ze anders gedaan? De serie zet mensen tot denken en inspireert om ook op zoek te gaan naar die veranderingen in de productie 'chain'. In deze serie gaan twee teams van fietsers op zoek naar innovatieve ontwikkelingen, zij doorkruisen het continent op zoek naar ervaringen en inspiratie. Na alle ramp verhalen van 11th hour en Inconvenient truth hebben we behoefte aan voorbeelden van mensen die laten zien wat we wel kunnen doen, door (om te beginnen) anders te gaan denken.

Voor de fietstocht zijn we nog op zoek naar gedreven fietsers, die het avontuur niet schuwen en doorzetten.

Deze 13delige televisie serie wordt internationaal gedistribueerd. Wij zijn in overleg met AVRO over een mogelijke co-productie, voor de nationale markt. Afgelopen voorjaar hebben we gezamenlijk een vijfdelige serie over Project Inland Ice (PII) (ondersteund door de HIER Klimaatcampagne) over klimaatsverandering op Groenland geproduceerd. Deze is als Going North op Ned 3 vertoond in juli/augustus 2008. Meer info is te vinden op www.deepeei.com
We produceren Going South verspreid over 2 jaar met als richtlijn om in september 2010 het product uitzendklaar op te leveren. De productie periode begint echter reeds in najaar 2008.

brecht

Dit lijkt me wel een interessant project.
Ik mis alleen wat info.

- Hoelang moeten de fietser zich kunnen vrijmaken?
- Wie zal er de route bepalen?

Henk-Jan Geel

PS. mail je intresse naar
goingsouth@deepeei.com