fietshoes

karel4

Begin september wil ik de Midden-Frankrijkroute van het FIS fietsen. Het vervoer naar Frankrijk wil ik met de trein doen (TGV). Op site van de NMBS las ik dat met de TGV fietsen gratis vervoerd kunnen worden, mits ze in een fietshoes van 1,2 op 0,9 meter verpakt zijn. Heeft hier iemand ervaring mee? Ik zie het niet zitten om mijn hele fiets te demonteren.

Karel

Koen

Dag Karel, gewoon je fiets demonteren, voor en achterwiel met koordjes vastbinden aan je kader en wikkel er een oud tentzeil of gelijk welk ander zeil rond. Hou alles bij elkaar met fietsrekkers zodat je een gesloten pak hebt. Lukt goed, zo heb ik het ook al gedaan op de TGV.

Stoff

Hier is er alvast eentje :
https://www.ekoi.com/nl/housses-velos/2588-housse-de-transport-velo-ekoi...
Of, net iets makkelijker : TER-treinen ( en sommige TGV's) nemen fietsen mee die niet gedemonteerd of ingepakt zijn.
Stoff

sanne a

Hallo

Ik heb het hele internet al afgespeurd, maar zonder resultaat, waar vind je zo'n fietshoes van 120 x 90 die op de meeste treinen mee mag? En kunnen randonneur fietsen is zo'n tas?

isabelle

idd, bij mij moeten stuur, spatborden, bagagedragers ed er allemaal afa om er NET in te passen. probleem, ik moet overstappen in parijs :s

Bart

Ik ga ook over twee weken naar parijs. Ik heb mijne fiets eens opgemeten, en als ik mijn stuur, bagagedragers en wielen eraf neem, valt dit juist binnen de toegestane afmetingen. Ik denk dat dit het eenvoudigste is. Het is dan ook maar 55 € van brussel naar parijs.

lieven2

Hoi Karel,
Je kan je fiets met de TGV meenemen zonder dat je hem moet démonteren. Dat kan wel ENKEL op tgv's die voorzien zijn voor fietsvervoer. De tgv moet voorzien zijn van fietslogo. Zie op de website van sncf. Op deze treinen is er aparte plaats waar je je fiets kan plaatsen (aan een haak om hoog hangen, héél gemakkelijk). Je moet hiervoor wel 10€ reserveringskosten betalen. Voor je fiets reserveren kan je niet online, maar moet je langs een sncf-boutique (in brussel bvb). Let op: In de meeste belgische stations zijn ze van het fietstransport niet op de hoogte!. Nog een nadeel, deze treins rijden niet in België. Ik neem meestal als uitvalsbasis, Lille. Voor Oost-Frankrijk moet je meestal over Parijs. Voor West-FRankrijk, loopt een traject Lille-Bordeaux.
De Fiets-tgv's rijden meestal 's morgens of 's avonds. Tussen Lille en Parijs meestal om het uur.
Dit jaar had ik voor het traject: Heen Lille-ParisNord, ParisGareDeLyon-Arles en terug Bordeaux-Lille, nog geen 200€ betaald.

Efrem

Hey Karel, wij gaan ook naar FR begin sept (met TGV & fietsen & trein) Er is geen andere optie dan een fietshoes als je de fiets mee wil nemen, anders kan je fiets niet mee. Enkel je voorwiel moet eruit en dan past de fiets in de hoes. Op de trein zou er plaats zijn waar je je fiets kan hangen/leggen. nog iets: Reserveer je treintickets zo vlug mogelijk; plaatsen zijn zeer beperkt & worden snel duurder.
grtjs & succes