Fietsreis China

Nick Grootjans

Hoi,
Ik ben Nick Grootjans, 24 jaar uit Westmalle.
In 2014 heb ik 4000 km door Europa gefietst (Amsterdam-Hamburg-Copenhagen-Berlijn-Praag-Linz-Salzburg-Innsbruck-Antwerpen. Omdat ik dit zo plezant vond wil ik nu een grotere fietsreis maken.

Daarom wil ik in maart 2017 naar China fietsen, als eindbestemming dacht ik aan Peking of Shanghai of eventueel zelfs allebei. De afstand van hier naar China volgens verschillende fietsroutes bedraagt ongeveer 15.000 km. Mijn vorige fietsreis deed ik 2000 km per maand, waardoor de geschatte reistijd op 8 maanden komt te liggen. Wellicht zal er echter minder afstand per maand gefietst worden. Als er met de vuistregel voor fietsreizen van 1500 km per maand gerekend wordt zit je al snel aan 10 maanden reizen.

Om de reis wat in te korten, en omdat ik al tot in Praag gefietst ben, denk ik eraan de trein tot daar te nemen en vandaar verder te fietsen. Dit verkort de reis met 1000 km (+/- 3 weken) en zorgt desondanks een wellicht duurder treinticket voor een kostenbesparing omdat er daardoor 3 weken geen logement en eten moet betaald worden. Een ander argument om dit te doen is dat ik al veel stukken van Duitsland gezien heb.

Wat de kosten betreft, vorige reis heb ik aan basisvoorzieningen zoals eten en onderdak 1400 euro uitgegeven op 2 maanden tijd. Voor deze reis voorzie ik een budget van 4000-7000 euro bestemd voor basisvoorzieningen en 1000 euro voor het vliegticket terug. Verder naar het Oosten toe zouden de kosten sterk gedrukt moeten worden door lagere prijzen. Ik neem een tent mee en wil daar zoveel mogelijk in slapen, dwz op campings, in achtertuinen of in het wild.

Graag had ik hier vernomen of dat er iemand van mijn leeftijdscategorie zin en ambitie heeft om me te vergezellen op deze fietsreis of delen ervan. Houdt er rekening mee dat er een vrije periode van 8-12 maanden vereist is waarin dus geen plaats is voor werk of schoolzaken. Daarnaast is ook een budget van 5000 euro dat tijdens de reis eventueel aangedikt kan worden tot 10.000 euro zeker nodig.

Indien u zichzelf hierin kan vinden contacteer me dan op
grootjansnick@hotmail.com

mvg

Nick Grootjans

KurtDP

Hallo, ik wens eveneens een grote fiets reis te maken van nog 12 maand, vertrek pas in september 2019,
Gr kurt

Nick Grootjans

Dat lijkt me een goed idee.
Stuur je me een mailtje met je contactgegevens?

GlennValentin

Beste Nick

Bij mij begint het idee te rijpen om vanaf februari 2017 voor 4 tot 5 maanden door Europa te fietsen. Ik heb geen ervaring met fietsreizen, maar wel met veel fietsen en met low-budget reizen. Mijn oorspronkelijk idee was wel om richting Zuid-frankrijk te vertrekken om daar eind februari met enkele vrienden een week te fietsen en erna wellicht via de dolomieten en slovenie eventjes in Oost-Europa en dan via oostenrijk en duitsland terugkeren met misschien nog een ommetje in Scandinavië. Ik wil echter liever niet heel de tijd alleen fietsen, daarom interesseert jou zoekertje mij ook wel. Misschien kunnen we eens afspreken om te zien of het klikt en eventueel een 'road agreement' te maken?

ik ben 25j en woon in Kortrijk