Fietsroute Peer - Ieper

Harry Theunissen

Wie kent er een mooie fietsroute van Peer naar Ieper ?

marc leupe

indien je het gemakkelijk wil hebben maar toch mooi kan men langs de Schelde tot Gent
In Gent neemt men dan de 'prachtige fietsroute'
van Gent naar Deinze. En in Deinze fiets je dan langs de Leie tot Komen (Comines) in Komen kan je dan deels fietsen langs het kanaal Komen-Ieper(rustig en mooi) een tweetal km voor Hollebeke moet men dit fietspad verlaten dan richting Hollebeke rijden , door het dorp en een tweetal km verder heeft men aan zijn linker zijde het provinciaal domein de palingbeek . men kan daar inrijden (opnieuw langs het kanaal Komen-Ieper) rijdt er nadien door het prachtig golfterrein om dan aan het Engels kerkhof opnieuw langs het kanaal te rijden tot Ieper.
dit is een zeer zeer zeer rustige baan zonder enige auto en toch zeer mooi.
ter beschikking (ps kanaal Komen Ieper werd wel uitgegraven maar is nooit gebruikt geweest)

Geert Dewit

Het Nationaal Geografisch Instituut geeft een kaart van België, op schaal 1/250.000. Daarop vind je een overzicht van alle LF-routes in Vlaanderen en alle Rando V - en RAVel-routes in Wallonië. Wanneer je daarop je route hebt uitgestippeld kun je je de betreffende detailgidsen aanschaffen.
Van Peer naar Ieper is één mogelijkheid inderdaad de VFR. Een andere mogelijkheid is bijv, eerst naar Hasselt of Diest met een goeie Michelin, dan de LF 50 naar Lier, de LF 5 via Dendermonde naar Gent, de LF 53 naar Tielt en tenslotte de LF 39 tot Ieper. Als het hem echt om het fietsen te doen is zijn er nog vele mogelijkheden. Hangt af van de tijd natuurlijk.

Groeten
Geert

Martijn K?rs

Vlaanderen Fietsroute? Peer ligt echter niet direct aan de route, dus je moet eens uitzoeken hoe je daar kunt geraken gebruik makend van het Limburgse knooppuntensysteem.

M. Duyvejonck1

Als je tijd hebt en afstand geen rol speelt, kun je voor de LF 13 kiezen die door Zuid-Nederland loopt. Rij van Ieper naar Middelburg op Walcheren en knoop daar aan op die bewegwijzerde route. In de buurt van Eindhoven verlaat je die en rij je door naar Peer.