fietstocht naar zuiden van frankrijk

heiki

ik zou in het voorjaar een fietstocht willen maken, samen met een vriend, naar het zuiden van frankrijk. We zouden vertrekken vanuit lokeren. Wat zijn de beste fietsroutes hiervoor (niet over bergen) .Alle tips zijn welkom, ook voor slaapplaatsen enz.

pittomvilso

Ik heb de route van Benjaminse gefietst. Ben bereid de boekjes tweedehands door te verkopen. Heb eveneens persoonlijke info (en een verhalend reisverslag) die ik via email kan bezorgen indien je dat wenst.
Je kan op de route te Leuven inschakelen. Mijn persoonlijke ervaring op de tocht is erg positief, vooral omwille van het zeer rustige traject.

carine

Hallo Heiki,

De groene weg naar de Middellandse Zee is ook een heel mooie route om in het zuiden te geraken. Je hebt een alternatief door de Ardennen en een door de Eiffel. Het routeboekje is zeker te verkrijgen in de boekhandel.

Regine

Thierry, Kan je mij ook het verslag doormailen ? Regine.hiergens@gmail.com
Hartelijk dank

thierry hulsmans

heiki,
ik heb zoals zovelen de route van Paul Benjaminse gereden. Ik ben wel wat creatief geweest met de route. Ik woon in Brussel en vertrok via een RAvel fietsroute langs het kanaal Brussel Charleroi en daarna nam ik de voie verte langs de maas tot charleville mézieres. Daarna volgde ik grotendeels de aangegeven route. Als je niet wenst in een tentje te slapen, reserveer dan zeker vooraf wat slaapplaatsen, zeker in het noorden van frankrijk. Dat heeft nadelen, want je moet er geraken maar ook voordelen , je bent zeker van een bed. De route is vlak genoeg, je rijdt wel naar frankrijk, niet naar nederland. Ik schreef mijn verhaal op. bezorg me je e-mail en ik stuur het je op.

wouter

Hallo Heiki,

Wijzelf hebben hele goede ervaringen met de route 'Onbegrensd Fietsen naar Barcelona', van Paul Benjaminse. Meer informatie hierover op http://www.cyclingeurope.nl/routes/barcelona/index.php

Volgende links zijn ook interessant:
- een kaart met heel wat langeafstandsfietsroutes door Europa: http://europafietsers.nl/klik/routes-all.htm
- een fietsrouteplanner voor langeafstandsfietsroutes: http://www.fietsvakantie.eu/
- een opsomming van fietsroutes doorheen Frankrijk op de FietsVakantieWiki: http://wiki.vakantiefietser.be/index.php?title=Fietsroutes_Europa#Frankrijk

Groeten
Wouter