fietstransport naar spanje

els en klaas

Wij willen in april-mei 2015 met onze kinderen van 3 en 4 jaar oud in Zuid-Spanje een zestal weken gaan fietsen. Het liefst gaan we met het vliegtuig en vinden we één of ander transport voor onze fietsen, d.w.z.
1. een Bullitt-bakfiets van LarryvsHarry
2. een gewone fiets
3. een aanhangfietsje Add+bike by Roland
Indien iemand ons kan verderhelpen met het vinden van transport vanuit Tienen naar Malaga of omstreken, zouden we dat zeer fijn vinden.
Een andere optie is fietsen huren, echter voorzien voor kinderen - eventueel een karretje i.p.v. bakfiets dan. Indien iemand daar ervaring mee heeft, horen we het graag.
Alvast bedankt,
els en klaas

michiel12345

en hoe kom je aan de kartonnen dos op de terugb\vlucht?

oswald

Geen antwoord op de vraag.
Maar vraag me af of je daar wel kunt rondfietsen met kinderen.
Ik fietste er drie maal zowat in alle richtingen en vond er alleen behoorlijk lange klims met soms steile stukken. De paar stukjes waar je min of meer de kust volgt, zijn dan wel vlakker maar vaak zeer druk. Landinwaarts vindt je wel super natuur door allerlei natuurparken maar dat betekent soms tot wel 20 km bergop.

Rob Verboven

Wij nemen onze tandem vaak mee op het vliegtuig.
Meestal beperkt tot de afmetingen 200x85x40cm en een gewicht van 32kg (incl. verpakking). 85cm is meestal de afmeting van de Scanner op de luchthaven, 200 cm is meestal de beperking om deze in het vliegtuigruim te krijgen.
Als je kan vliegen met grotere vliegtuigen (groter dan Boeing 737) dan kan deze lengte soms lager...
Het makkelijkst is een kartonnen doos en wat sleutelen aan de tandem zodat deze maximaal 200 cm lang is.
Kartonnendoos gaat meestal maar 1 of 2 heen/terugvluchten mee, maar kost dan ook niets bij je fietsenboer...
Goede afspraken maken met de airline en je afgeprinte mails meenemen naar de luchthaven. Tot op heden nog geen problemen gehad noch beschadiging aan de tandem...
En ja, op tijd vertrekken naar de luchthaven...
mvg Rob Verboven