Fietstransport TGV

Ruth Vos

Beste fietsers,

Wellicht kan één van jullie mij antwoord geven op HOE je je fiets vervoert met een TGV. Ik heb al enkele antwoorden gelezen waarin mensen het hadden over wielen in kartonnen dozen foefelen etc., maar wanneer wij onze fietsen (trekking, Thompson)ontdoen van de wielen, houden wij nog steeds een lengte van 1.60 meter en een hoogte van 90 cm. (inclusief zadel) over. Onmogelijk om dat in een fietshoes te krijgen dus en te voldoen aan de door TGV gestelde formaten van 1.20 meter bij 90 cm. Het grootste probleem zijn de spatborden, maar ook het feit dat je fiets compleet gedemonteerd moet worden om aan die afmetingen te voldoen (zadel, pedalen, spatborden en stuur eraf). Mij is verteld dat het fietstransport vooral voor mountainbikes en sportfietsen is bedoeld, maar er moeten toch wel meer fietsers zijn die met hun trekkingfietsen en hun bagage zijn teruggereisd per TGV? Wie kan mij informatie geven alsjeblieft? Ik ben erg benieuwd naar het HOE! Liefst antwoord voor 30 augustus 2005!

Alvast hartelijk bedankt!

GerardS

Handig topic! Wij willen volgend jaar ook met onze fietsen met de TGV gaan reizen.

carine

Nallo,
Wij zijn vorig jaar met de tgv vanuit Bordeaux naar huis gekomen. We hebben het anders aangepakt. We hadden geboekt tot in Lille europe. Zo moest de fiets niet ingepakt worden. Even de baan oversteken tot in Lille Flandres en daar hebben we een ic trein genomen naar ons lokaal station. We moesten geen fietsen demonteren en inpakken. Lekker gemakkelijk. Een fietsplaats moet je wel reserveren en kost ca. 10 euro.

the12sid

Ik ben ban plan om de Thalys te nemen vanuit Brussel naar Valence en een week later terug te keren vanuit Avignon. Dit met zeer bepertke bagage (in een kleine rugzak).
Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand welke fietshoes hiervoor aan te raden is? Een speciale hoes (met rekje om je voor-en achtervork in vast te zetten en met verharde bodem) voor je fiets lijkt me in mijn geval geen simpele zaak om te vervoeren, een week lang op je rug. Peugeot Speedfight 3

PATJE

Beste Ruth , ik heb reeds meerdere malen per TGV naar het zuiden van Frankrijk geweest . Ik heb reeds meerdere jaren een fietshoes van Decathlon . Om de fiets in de hoes te krijgen haal je de wielen uit , de pedalen eraf en het stuur eraf en vastbinden aan het frame . Om het frame niet te beschadigen een stuk isolatiebuis erop schuiven .
Ik doe bij al mijn fietsreizen het voorste spatbord eraf en laat het thuis , dit scheelt al wat in lengte . De fiets kan dan perfect in de hoes . De afmetingen moet je niet zo nauw nemen, dit wordt toch niet gecontroleerd en de bagagerekken zijn sowieso toch te klein om je fietshoes in te leggen . Ik heb ze al iedere keer in een tussencompartiment gezet en nog nooit reclamaties gehad .
Fietsen op Tgv 's aan de westkant van Frankrijk kunnen gewoon mee ongedemonteerd aan de haak mits betaling van 10 euro per fiets per traject .

Veel fietsplezier in het zuiden , Patje .

the12sid

Ik ben ban plan om de Thalys te nemen vanuit Brussel naar Valence en een week later terug te keren vanuit Avignon. Dit met zeer bepertke bagage (in een kleine rugzak).
Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand welke fietshoes hiervoor aan te raden is? Een speciale hoes (met rekje om je voor-en achtervork in vast te zetten en met verharde bodem) voor je fiets lijkt me in mijn geval geen simpele zaak om te vervoeren, een week lang op je rug. 1xPeugeot Speedfight 3

the12sid

Ik ben met mijn vader in 2007 van Paris-Noord naar Lille met de TGV gekomen , de trekfietsen ingepakt met gewone plastiek en aan mekaar geplakt met tape ,voorwiel eruit .Zo simpel niemand zei iets. In de bagageruimte hingen wel 4 fietshaken zonder fiets. [url=https://www.fastfuriousscooters.nl/peugeot/peugeot-speedfight-3/]1xPeugeot Speedfight 3[/url]

JoostB

Dag allen,

Ik ben ban plan om de Thalys te nemen vanuit Brussel naar Valence en een week later terug te keren vanuit Avignon. Dit met zeer bepertke bagage (in een kleine rugzak).
Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand welke fietshoes hiervoor aan te raden is? Een speciale hoes (met rekje om je voor-en achtervork in vast te zetten en met verharde bodem) voor je fiets lijkt me in mijn geval geen simpele zaak om te vervoeren, een week lang op je rug.

Alvast bedankt!

andre

na een fietstocht van 15 dagen in lourdes aangekomen het station binnen gegaan een plaats aangevraagd om naar Lille te reizen 2 dagen wachten de nachttrein tot Parijs (austerlitz)met de fiets tot Paris nord dan TGV tot lille prijskaartje 165.00€ per persoon fiets ongedemonteerd aan de haak alles vlot verlopen zonder dagen op voorhand te reserveren
veel fietstentplezier

Mark B.

in het station van turnhout (tgv kantoor) hebben ze de oplossing: zaag er een stuk af.
Simpel, toch?

Davy De Kerf

Beste fietsliefhebbers

Ik heb onlangs (juni 2011) met 5 vrienden de middenfrankrijkroute gefietst.

We lieten ons met een busje afzetten onder Lyon, vermits daar geen TGV-fietstreinen rijden.

Vanuit Hauterives zijn we dan tot in Bordeaux gefietst om aldaar de TGV-fietstrein tot in Lille Europe te nemen.
Daar fiets je in enkele minuten naar Lille-Flandres, waar elke fietsheld uitgestrooid kan worden doorheen heel België.

In Bordeaux zijn er dagelijks een tweetal fietstreinen (op de website bij details terug te vinden met een fietsicoontje).

Ik heb hiervoor veel opzoekingswerk en geloop achter de rug, en wil dit dus delen met de rest van de fietsende wereld!!

Procedure tickets + fiets op TGV:

- gepaste datum en tarief opzoeken http://www.tgv-europe.be.

- telefonisch (070/79.79.70) of per mail (spp@rail1.be) passagiersticket en fietsticket SAMEN bestellen!

- je kan de tickets afhalen in BXL of ze per mail laten verzenden. Bij dit laatste geef je de creditcardgegevens telefonisch aan een medewerker, die alles verder in orde maakt.

Bij ons is dit alles zeer vlot verlopen!!!

Reken erop dat er maximum 4 (oude TGV's) en 6 (nieuwe TGV's) fietsen meekunnen. Bagage neem je er voordien af en neem je makkelijk mee naar je zitplaats.

Voor vragen mag je me gerust contacteren!

Fiets ze!

Davy De Kerf

Pagina's