Fietsvakantie voor beginner

Lucky

Hallo iedereen,
Voor mij is dit nieuw allemaal, en wil niet te hard van stapel lopen.
Ik zou een fietsvakantie van een weekje willen doen maar heb geen flauw idee hoe ik eraan moet beginnen...
Kunnen jullie me op weg helpen? Ik heb het systeem met de knooppunten al tegengekomen, is dat de moeite ? Of toch maar beter zelf een route uitstippelen ? Met of zonder GPS ? ...

livino

Mijn eerste langere fietstocht was een weekje "Ronde Van Vlaanderen": Gent - Antwerpen - Maaseik - Mechelen - Gent. Ik heb toen telkens wel overnacht bij bekenden, dus geen tent of zo.

Ik heb dat toen helemaal op basis van fietsknooppunten gedaan. Doorgaans zijn die heel goed aangeduid, al kan het geen kwaad de kaarten bij de hand te hebben.

GPS? Ik zou eerst proberen zonder. Stel je voor dat je er één koopt en nadien blijkt het tegen te vallen...

Welk materiaal heb je al? Mij lijkt het best niet te veel nieuw te kopen (je kan ook dingen huren) als je niet zeker bent of het je gaat bevallen.

Wil je op campings/buiten overnachten? In jeugdherbergen? Bij Vrienden op de Fiets (http://www.vriendenopdefiets.nl/nl/)? Of wil je een tentje meenemen en dan gewoon overnachten waar het uitkomt?

Lieven

carine

Ik kan jou wel heel wat info geven, want ik heb al enkele fietsvakanties achter de rug voor recreatieve fietsers voor wie het niet belangrijk is om zoveel mogelijk kilometers in zo weinig mogelijk tijd af te malen, en die ook nog wat tijd willen maken voor een snuifje cultuur onderweg. Mail me maar even als je interesse hebt. Groetjes Carine

Speedycyclist

Hallo, ook ik ben een beginner en ga me deze zomer wagen aan de volgende rit met een tentje om te overnachten.

Zie hier: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=stsjulungdndnmfh

Ik ben volop aan de voorbereidingen bezig, pas tentje en slaapzak gekocht.... Fiets ondertussen ook in orde... Nu nog wat kleine spullen.

Ik rij al vele jaren met een gps op de motor en koersfiets, maar nu dus ook voor de eerste keer op een trekkingfiets.
Veel plezier met uw voorbereiding en plannen. Er zijn er hier zeker die al veel er vering hebben en u veel meer kunnen vertellen.
Ook op de site van de wereldfietser kan je veel informatie vinden, zie hier www.wereldfietser.nl

Grts ivo