Fietsvakantie in Zuid-Toscane, Camping Lucherino, Italië

Ruud Schelvis

Hallo,

Tijdens mijn vakantie op Camping Lucherino in Z-Toscane, Itali련daar heb ik trouwens zelf een website van http://home.hetnet.nl/~ru_schelvis/Lucherinopag/index.html gemaakt), is door de vele fietskampeer(st)ers geoppert om deze camping naams- bekendheid te geven op deze website.
Tevens vertelde een stel dat er jaarlijks een fietsbeurs wordt gehouden, kan iemand mij daar informatie van bezorgen?

Camping Lucherino is gelegen op 驮 van de heuvels in het Monte Amiata-gebied. De berg is zelf 1738m hoog en de camping ligt in Monticello Amiata (gemeente Cinigiano, provincie Grosseto) op 735m hoogte.

Lucherino heeft speciaal voor fietsers of wandelaars handige picknick tafels geplaatst op de kampeerplek. De camping is bezig een 'natuur'-camping te worden, door b.v. een filtersysteem voor het water aan te leggen, voor hergebruik daarvan voor planten/bomen. De **-sterren camping is kleinschalig 70 plaatsen en staat b.v. beschreven in de Kosmos reisgids 'Pittoreske campings' en heeft een zwembad, gratis warme douchen, diepvriezer voor kampeerders, gratis stroom, muntwasmachine (met waspoeder), pingpongtafel, Jeu-de-Boulesbaan, kinderspeeltoestellen, 3 kampeerplaatsen in de vrije natuur en verhuur van 3 mobilhomes (6-persoons, met 2x douche/toilet/airco/verwarming/2-pers. slaapkamer; ombouw mogelijkheid zithoek tot 2 slaapplaatsen + centrale keuken; buiten een overdekt zitje met tafels + stoelen)
Het fietsgebied is klasse 1 - 2 (heb ik mij laten vertellen) en zeer geschikt om te fietsen en MTB-en (uitgeschreven routes). Zijn er nog vragen bezoek dan bovenstaande link/url.
Groetjes Ruud Schelvis.