Fietsvervoer vanuit Rome

Els2

Wie heeft er ervaring met het vervoeren van de fiets van Rome naar Nederland per bus, trein of het vliegtuig.Periode juni 2011.
We zijn benieuwd naar alle reacties.

MIEK

geert, wij fietsen in september ook met de boekjes van benjaminse naar rome. We zijn van tegen kortrijk maar vertrekken door tijdsgebrek in Luxemburg.
Zijn er nog overnachtingsmogelijkheden die u ons zeker zou aanraden, of andere tips?
ben je de col donon overgereden?
groetjes
mieke

wilma

Is een simpele fietshoes over de fiets voldoende voor het vervoer met Ryanair?

mieke van maasakkers

wij hebben zeer goede ervaring met www.fiets-vervoer.nl zij brengen en/of halen je fiets van thuis of vanaf rome of andere landen naar huis.

Geert Verhaege

Wij zijn voorbije zomer van Gent naar Rome gefietst via route Benjaminse.
In Rome kunnen wij camping village Roma op de via Aurelia aanbevelen: http://www.camping.it/english/lazio/romacamping/
Ligt ongeveer 5 km van het oude centrum en Vaticaan. Fietsen in Rome zelf is niet echt aan te bevelen (zeker niet na de landelijke rust van de fietsreis). Geen nood echter: de camping is goed georganiseerd op jonge backpackers die Rome bezoeken. Je kan aan de camping met een goedkoop dagticket bus naar centrum nemen. Aan de overkant van de camping is een ''groot'' grootwarenhuis. Daar kregen we kartonnen dozen om onze fietsen in te pakken. na verschillende methodes van inpakken bevalt de combinatie karton en vervolgens intapen met een paar rollen dunne huishoudfolie ons het best. Onderschat niet dat de luchthavens een flink eind buiten de stad liggen: geen nood want vanop de camping kan je dagelijks voor een paar euro''s met je ingepakte fiets de shuttlebus naar beide luchthavens nemen. Wij vlogen terug via Ciampino met Ryanair: ging zeer vlot.

Danny Wendelen

We vlogen vanuit Eindhoven Airport naar Rome Fiumicino met Ryan Air. Bij aankomst, om 18u30 in Fiumicino was het voorwiel van één van onze fietsen zo krom als een banaan ! Fiets was verpakt in bubbelfolie. Vervoerkost : € 40, nieuw voorwiel : € 28. Klachtenformuliertje gekregen...

klaas1

Klopt wat Joost schrijft, maar jij wilt terug vliegen naar Nederland Ryanair vliegt vanuit Pisa ook naar Maasticht en Eindhoven.

Joost Willaert

Wij zijn vanuit België met Benjaminse naar Rome gefietst via Toscane en terug naar Pisa langs de alternatieve routes in Umbrië.
Vanuit Pisa kan je met Ryanair naar Charleroi. Voordeel: kleine luchthaven, makkelijk bereikbaar en minder kans dat uw fiets zoek geraakt.

rené1

Hoy Els

wij zijn van rome naar huis gefietst.Vanuit zaventem 40 euro en 44 euro voor de fiets met brussels airlines.Persoonlijk vind ik het fijner thuis te komen dan nog ter plaatse vanalles te moeten regelen
gr
de route heb ik nog liggen

Jan Soetens

Bij camping smeraldo 25 km buiten rome fiets en bagage achterlaten dat zijn nederlanders en alles word thuis gebracht

wouter3

Waarom overweegt men nooit de trein?
Ik neem van m'n leven geen vliegtuig meer (heb veel problemen gehad bij terugkomst van Santiago, met name in Madrid deden ze moeilijk).
Ik heb al verhalen gelezen van mensen die de trein terugnamen zonder problemen. Als je op vakantie bent dan heb je toch tijd genoeg? Ik word ziek van strakke schema's en alles vlugvlug als je terugkeert van zo'n onthaastende tocht.

Pagina's