fietsverzekering

Diana Maria Ronsmans

Hallo,
Ik blijk mijn fantastische Koga-Miyata van 4 jaar oud (lees nieuw en voor mij nog steeds van even grote waarde)niet meer te kunnen verzekeren tegen diefstal.Ik nam kontakt op met verschillende maatschappijen in Belgie. Weet iemand raad? Een goed slot, een hekken of boom en vooral erop blijven zitten buiten beschouwing gelaten.

san deurinck

sorry
tel nr Anglo Belge
03/286 92 00

san deurinck

fietsverzekering in Belgie
Anglo Belge
Velo Safe
Fr Van Hombeekplein 10
2600 Berchem
attributen niet meeverzekerd
premie ong 9% nieuwwaarde, afshrijving 10% per jaar
ook KBC in Berchem doet fietsverzekering, gegevens hier niet bij mij

Diana Maria Ronsmans

Beste André,

Uw antwoord was mij ontgaan en ik lees het nu pas. Hartelijk dank ervoor: het is mij toch een troost en ik zie het nu ook op deze manier: niets aan het toeval overlaten en zeer allert blijven. Iedere dag beleef ik plezier aan mijn prachtige fiets en ik wens ook voor U nog veel fietsgenot...
ik lees trouwens jullie blad van A tot Z :proficiat ermee.

diana maria

André Ramault

Dag Diana Maria,

ik ben niet de geluksvogel die over een Koga-Miyata beschikt - ik fiets op een nederig Vlaams fietsreizigersvehikel - maar ik begrijp u! In Nederland kun je wel een betaalbare fietsverzekering afsluiten, in België nauwelijks. De premie is onverantwoord hoog en bij een eventuele schadevergoeding zijn er tal van onbegrijpelijke franchises. Onlangs had ik een discussie met mensen van Ethias. Bij hen kun je honden en vanalles laten verzekeren, maar geen fietsen. Zij beweren dat fietsverzekeringen een verliespost zijn, en ze suggereren zelfs: 'omwille van vermeende fietsdiefstallen'?! Anderzijds zijn Belgische fietsers niet welkom bij Nederlandse verzekeraars.
Als 60-plusser heb ik al een rijke fietsreizigerscarrière wereldwijd achter de rug. Nog nooit onderschreef ik een fietsverzekering, maar ik ben wel uiterst alert: in Oost-Europa ging de fiets steevast mee naar de slaapkamer en in het Spaanse Burgos ging mijn fiets mee binnen om de kathedraal te verkennen. Ik heb eens uitgerekend: indien mijn fiets nu gestolen wordt, dan kan ik met de uitgespaarde premies meerdere reisfietsen kopen! Ik ga dus niet janken wanneer mijn fiets nu gestolen wordt.
Ik weet niet of deze reactie u een beetje oppmontert? Maar ik denk dat in de gegeven omstandigheden mijn verzekeringsfilosofie nog niet zo gek is.
Ik wens je voor 2005 nog ontzettend veel fietsreisplezier. Ik kan maar niet genoeg krijgen van het fietsreizen, soms tot ergernis van medebewoners...
Heel hartelijk,
André Ramault, redactielid 'De Vakantiefietser'