fietsverzekering

Anonymous

Ik heb net een nieuwe (dure) fiets gekocht.
Ik had deze fiets graag tegen diefstal verzekerd, maar ik weet niet zoveel over dit soort verzekeringen. Kan er mij iemand hieromtrent wat info bezorgen (bv: is het de moeite om dit te doen, waar kan ik het best deze verzekering afsluiten, wat zijn de voorwaarden, enz...)
Alvast bedankt.

Luc

Luc

Matthijs

Bestes Luc,

Er zijn heel veel verschillende fietsverzekeringen. U kunt uw fiets ook uitgebreider verzekeren, dan alleen tegen diefstal. Het is belangrijk om goed de verschillende dekkingen van de fietsverzekeringen te vergelijken. Deze kunnen soms erg verschillen.
Mocht u meer over fietsverzekeringen willen lezen, op http://www.fietsverzekering-informatie.info staat veel informatie over fietsverzekeringen.

Succes!

Sabien

Hallo,
ik heb vorig jaar een Koga gekocht (prijs 1800 euro). Ik heb die laten verzekeren bij Callant. Ik betaalde 111 euro voor één jaar (diefstal en beschadiging). Ik kan dat nog met één jaar verlengen.
Er bestaat ook een formule voor 3 jaar.
www.callant.be

monique van assene

mijn dochtr wer gistern omver gereden met de fiets op een route jullie mij gaven tis jullie schuld !

toon1

Als je je echt wilt verzekeren, kijk dan in Nederland: http://www.fietsersbond.nl/ zij vergelijken de beschikbare mogelijkheden.
Maar volgens mij is voorkomen beter dan genezen, dus (tenminste) 1 goed slot is aanbevolen.

Stefan Gea

Ikzelf heb vorig jaar een nieuwe Main D'or gekocht, kostprijs zo'n 1200? bij 'De Geus', en ineens laten verzekeren bij ECO. Dit kost mij zo'n 100? per jaar, enkel tegen diefstal. Zulk bedrag is echter sterk afhankelijk van het type van fiets, de waarde ervan en uw woonplaats. Op zich niet goedkoop dus, maar de zielerust die ik erbij vindt als ik mijn crazy horse ergens achterlaat weegt daar zeker tegenop naar mijn mening. Het te betalen bedrag verminderd elk jaar, maar ook het bedrag dat ze terugbetalen uiteraard. :-)

sannen jos

Ik heb vorig jaar een Koga myata randonneur gekocht (ongeveer 1700 ?). Een fietsverzekering is zeer duur. Volgende verzekeringsfirma kan je contacteren: ECO-verzekeringen (tel. 03/341 04 90 of 070/223312).
De kosten waren als volgt: voor één jaar; 96.2 ? voor diefstal en 107.08 ? voor diefstal en schade. Voortaan kan ook geen verzekering meer afgesloten worden voor meerdere jaren.
Bij een gewone verzekeringsmaatschappij is dit nog duurder. Omwille van de prijs heb ik hiervan afgezien en een kettingslot van Krytonite gekocht (KRYTONITE NY NOOSE W/EV Disc - short). Prijs ongeveer 100 ? en 2.1 kg . Dit slot gaat nog vele jaren mee; prijs te vegelijken met 1 jaar verzekering.

Geert Dewit

Ik zou het zo direct niet weten. Maar informeer eens bij de fietsersbond, misschien weten zij het wel:
Fietsersbond VZW
Boomgaardstraat 22 bus 57
2600 Berchem
tel: 03/231.92.95
fax: 03/231.45.79
e-mail: fietsersbond@pi.be
website: www.fietsersbond.be

succes
Geert