Fototoestel

livino

Naast fietsen is fotograferen een grote hobby van me.

'k Heb onder meder een fantastische spiegelreflexcamera (Nikon D7000) maar die is nogal groot en zwaar om mee te nemen op fietsvakantie.

Welk toestel hebben jullie? Ben je daar tevreden van? En waarom ben je daar tevreden van? Wat vind jeeventueel de nadelen?

Lieven

witstein

Ik denk dat de eerder genoemde systeemcamera´s ideaal zijn voor deze doeleinden. Net even wat kleiner dan DSLR´s, maar toch de mogelijkheid tot verwisselbare lenzen. Helaas ook vrij prijzig, maar goed, fotografie doe je niet omdat het zo goedkoop is ;)

rik de meulenaere

Om dezelfde redenen heb ik mijn Nikon D90 verkocht.
Fuji X20 heeft die plaats ingenomen. Kleine zoom 28-112mm
maar lichtsterke lens f2,2 tot f2,8

Xyuny

Mijn spiegelreflex werd me te zwaar om steeds bij mij te hebben (zowel privé als professioneel), dus koos ik voor het "next best thing", namelijk de Micro-four-thirds standaard, met name eentje uit de PEN-serie van Olympus, nl. de E-P3. De MFT-standaard wordt door enkele merken toegepast (Olympus, Panasonic, Voigtlander,...). Andere merken doen zoiets op hun eentje (bvb Sony,...). Afhankelijk van het gewicht dat je wilt meehebben en de noodzaak, pas je het aantal lenzen in je tas aan...

stef b.

Ik fotografeer met een Nikon D3100, en heb maar één lens bij: http://www.kenrockwell.com/voigtlander/40mm-f2.htm.
't Is een dure maar kleine lens. Zowel de bouw als beeldkwaliteit zijn fantastisch. Doordat het een fixed lens is is de ze ook nog eens erg lichtsterk (f2) Je moet wel manueel scherpstellen maar dat ben je snel gewend.

Ik heb een mini-fototasje waarin ik deze opberg en dat kan samen met mijn portefeuille, gsm, opinel, notitieboek en verrekijker in mijn stuurtas (Zo dus: http://canada.megasnort.com/#foto751). Dat is ook meteen mijn diefstalbeveiliging. Alles wat ik niet kàn missen zit in de stuurtas, die ik overal mee naartoe neem.

Het enige nadeel van die setup is dat ik een grote breedhoek noch telelens bij heb, maar voor mij weegt dit op tegen bovengenoemde voordelen.

Gaiphia

Dag Lieven,

ik ben pas nieuw op dit forum en heb nog geen echte fietsvakantie ondernomen, maar wil daar verandering in brengen. Ik fotografeer met een Nikon D300s (qua afmetingen en gewicht vergelijkbaar met de D7000). Ik heb het toestel 3 jaar geleden gekocht en ben er nog altijd heel tevreden van. Ligt goed in de hand, veel functieknoppen en goede autofocus. Ik kan me eigenlijk geen betere camera wensen, of ik zou moeten overschakelen naar een fullframe D3s of D4 (omwille van de uitstekende iso-ruis verhouding), maar die liggen boven mijn budget ;)
Nadeel: dit toestel met een deftige lens erop begint al snel door te wegen, maar ik wilde dan ook een toestel die tegen een stootje en wat water kan...

Ik ben eigenlijk benieuwd hoe jullie een dergelijk fototoestel meenemen op fietsvakantie en hoe je die het beste kan beschermen tegen diefstal...