Geen vakantie dit jaar

Jamezz

Das balen !! Wij zullen dit jaar niet met verlof kunnen gaan. Mijn moeder haar huis moet absoluut worden aangepast aan haar ouder worden.

Ze wordt dit jaar 80, en is nog echt wel goed, maar ze woont alleen en er zijn een heleboel dingen die niet meer ‘vlotjes’ lopen.

Zo is er een opstapje van de keuken naar de eetkamer toe, wil ze regelmatig even op een stoel gaan staan voor de bovenste kastjes omdat die erg hoog hangen en zouden moeten worden verlaagd, ze kan niet meer in en uitstappen in bad maar er is geen aparte douche, zou er eigenlijk een nieuwe vloer moeten komen in haar keuken want deze is zodanig met reliëfjes, dat zij er regelmatig bijna valt, moeten er eigenlijk handvaten in de wc komen, moet er een stevige reling komen aan de trap, man man, wat een gedoe.

We waren gaan kijken op batibouw welke werken er zouden moeten worden uitgevoerd. Nu, deze werken zijn nodig, maar worden blijkbaar uitgevoerd door verschillende mensen, dus moet dat wel geregeld worden om in goede banen te leiden. Dat zie ik haar niet doen … Daarnaast hadden we nog enkele andere ‘leuke’ snufjes gezien op batibouw : lichten die automatisch aanspringen bij beweging, en uiteraard een kastje om met één knopdruk alles aan of uit te doen.

Nu, de realisatie doen wij natuurlijk niet. Ik ben wel al begonnen met prijzen aan te vragen, maar wat een job… Mijn man en ik werken allebei, ik zie dat nog niet allemaal zitten hoe we dat gaan doen. Vandaar dat we besloten hebben om maar niet met verlof te gaan, maar onze maand augustus aan de werken te geven van mijn moeder. Boeoeoe, ik kijk altijd zo uit naar de vakantie, ik hou van mijn moeder maar dit vind ik ook wel jammer.

Djoke

Zeg, ge kunt zeker regelmatig toch even een toffe uitstap inlassen. Das belangrijk om de batterij weer op te laden. In de zomer kunnen we altijd al meer aan, omdat het langer licht is. Dan krijgen we toch hogere dosses vitaminen en zijn we minder snel moe.
Het voordeel om korte uitstappen in te lassen, is dat ge op het eind in feite het gevoel hebt veel meer te hebben gedaan dan wanneer ge 3 volle weken naar eenzelfde plek gaat. In de veronderstelling natuurlijk dat ge regelmatig iets anders doet natuurlijk.

Zeg, wat dat huis van uw moeder betreft, zie dat ge niets vergeet te doen! Het zou spijtig zijn om na afloop te zeggen, man, dat had beter ook gedaan geweest of dat. Wij hebben afgelopen winter het appartement van mijn ouders aangepast, en we waren op internet gevallen op enkele lijstjes van zaken die ge zeker niet moogt vergeten aan te passen wanneer ge een [url=http://www.illico-verbouwingen.be/page/renovatiewerken-zodat-ouderen-thu... omvormd naar een zorgwoning voor ouderen[/url], want zo heet dat in de praktijk.

En wat uw vakantie betreft, vergeet het niet, doe regelmatig toch korte uitstappen naar verschillende bestemmingen, uw moeder zal het wel begrijpen en ge wilde toch een deel uitbesteden. Dan hoef ge er niet altijd te zijn.