Geveerde voorvork feathershock Koga

Gaston

Momenteel rij ik met Koga roadspeed en heeft ongeveer 16000km op de teller. Ben tevreden over deze fiets enkel vind ik dat de geveerde voorvork teveel spel heeft in de langsrichting. Ter hoogte van de wielnaaf kan ik namelijk de vork in de lengte richting 3mm bewegen. Op oneffen wegen ervaar ik dit dan ook als onaangename bijgeluiden.
Heeft iemand ervaring met dit type van vork? Ik dacht deze eens te demonteren en het veerelement te verwijderen en de vork op een of ander manier te verankeren aan de stuurbuis zodat ik dan een vaste voorvork heb.

Gaston

Ondertussen heeft een fietsemaker contact opgenomen met Koga, bij inlevering van de oude voorvork heb ik een nieuwe kunnen aankopen aan de helft van de aankoopprijs.

Gaston

Hallo, alvast bedankt om te reageren.

De Feathershock is een voorvork met de vering geintegreerd in de stuurbuis.
Ondertussen heb ik wat verder gegoogled op "feathershock" en tref een gelijkaardig probleem aan op het forum van de wereldfietser. Het systeem bestaat uit glijbussen (dus niet de balhoofdlagers...) waarin het verende gedeelte beweegt. Er onstaat hierin speling die zich dan dus overzet op de voorvork., Het is dit bewegend deel dat ik eventueel wil demonteren en bekijken of ik deze speling niet kan wegwerken.

Speedycyclist

Hallo Gaston,
Ik ken die vork niet precies, maar aan de hand van wat jij uitlegt zou ik eerder denken dat er spel zit op uw balhoofdlagers. Kijk dit eerst is na!