Gloeiend rode benen tijdens het fietsen

Danny Ilse

Beste,
Ik, vrouw van 47 jaar, en mijn man gaan elk jaar 4 weken fietsen in een zonnige bestemming. Zo deden we reeds Cuba, Thailand, Ghana, Sierra Leone en Filipijnen, met temperaturen tussen 25°-35°C. Tijdens elk van deze vakanties krijg ik rood gloeiende bovenbenen (soms ook onderbenen). Verbrand zijn ze zeker niet want ik smeer regelmatig faktor 50 en onder mijn fietsbroek kleuren mijn benen ook knalrood (waar de zon niet aan kan). De randen vd rode kleur zijn in wolkjes-vorm, dus niet zoals bij het verbranden. Mijn benen durven ook jeuken maar gelukkig niet al te erg. Ik probeer ’s avonds mijn benen zo veel mogelijk af te koelen (koude douche of ijsblokjes) maar de volgende dag is het ‘rood’ nog steeds niet weg… en dan weer die zon in waardoor mn benen nog heter worden, pfff, je kunt er bijna een eitje op bakken… Op andere plaatsen van mijn lichaam heb ik geen last van die gloeiend hete huid. En ik heb een gemakkelijke huid die goed tegen de zon kan, verbranden doe ik niet snel.
Ik stelde mijn vraag reeds aan onze huisdokter en dermatoloog maar zij wisten niet direct een verklaring/oplossing te geven. Vermoedelijk zijn het mijn bloedvaten die zich enorm openzetten…
Is er iemand van jullie die dit probleem ook ondervindt tijdens het fietsen ? Hebt u een oplossing of tip hoe ik dit ‘hete’ gevoel kan minderen/wegkrijgen ?
Alvast bedankt voor alle tips
Ilse