Goedkope tourfietsen

pitchh

Hallo iedereen,

De aankoop van een toerfiets is toch altijd een grote investering. Zelf rij ik met een zelf samengesteld fiets van rond de 250 euro die mij in ons 10.000km durend huwelijk nog niet heeft teleurgesteld. Ik werk al enkele jaren aan fietsen en doe ook vakantiewerk bij een fietsenmaker. Om toerfietsen voor iedereen beschikbaar te maken dacht ik eraan om zelf (goedkopere) fietsen te gaan samenstellen in mijn vrije tijd. Deze zijn uiteraard helemaal afgesteld en alle belangrijke delen zijn vernieuwd (ketting, cassette, remblokjes, banden, zadel,...), ik zou deze vervolgens verkopen voor 150-200-250 euro. Zou hier vraag naar zijn of zou het puur tijdverlies zijn?

Dus concreet:
Is er vraag naar en een markt voor, zo goed als nieuwe, goedkopere toerfietsen?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Met vriendelijke groeten
Pieter-Jan

Elie Milo

hallo Pieter Jan,
bent U nu gestart met monteren,verkopen fietsen?Heb interesse en vragen ook
tel 093600487
groeten
elie

peejee

Dag Pieter -Jan,
zelf probeer ik zelf iets samen te stellen maar ik ken daar te weinig van.Heb je zin om mee te helpen,ik zoek hulp en onderdelen wat betreft de kettingwielen en de derailleur!

DinieD

Hallo Pieter-Jan.
Ik ben een oudere vrouw. Ik fiets veel met mijn stadsfiets 3sp.Deze fiets wordt te zwaar voor de trein. Liever heb ik met de trein geen nieuwe fiets mee. Daarom heb ik 2x een gebruikte fiets 8 sp. opgeknapt. Ik ben benieuwd welke soort onderdelen jij gebruikt. Met een beetje kwaliteit onderdelen was toch niet zo goedkoop uit.
Groet Dinie

Speedycyclist

Goed initiatief voor beginnende vakantiefietsers, maar ik weet niet of er veel gegadigde zullen zijn. Je kan het altijd is testen door er 1 te maken en die te koop aan te bieden.

Veel succes