goteborg - gent

andyDC

ik ben reeds aan het kijken voor een volgende (2018) fietsroute....
zijn er mensen die de judlandroute van goteborg naar Emmen reeds gedaan hebben? is deze te doen met een kind van 9.
let wel op, we fietsten deze zomer reeds van gent naar cochem (moezel) 780 km op 12 dagen via de vennbahn en kyllradweg.
om maar aantonen dat "ze" reeds wat aankan en toch een 15 kg bagage meeneemt....
moesten er mensen zijn die een 'route" tot in gent "klaar hebben" ook altijd welkom.

thanks

andy

dhaluin

Hey Mathias, over welk boekje heb je het precies?

Andy, heb je de route uiteindelijk gefietst? Is de route te doen met een kind van 8?

vanroykoen

dag Andy, ik heb deze zomer de jutlandroute gefietst tot Frederikshavn. Mooie route. Ik heb wel de Hejrveg 3 naar Frederikshavn gevolgd. Jutlandroute is hoofdzakelijk gebaseerd op deze Hejrveg 3 maar de Hejrveg 3 gaat over Alborg en blijft dus constant in het binnenland daar waar de Jutlandroute de laatste 200 km langs de kust blijft. Ik vond de variante over Alborg zeer knap over veel offroad, boswegjes, grint en knappe natuurreservaten. Interessant zijn de meestal gratis bivakplekken (soms met kleine schuilhutten) en de campingplekken bij particulieren. Enig opzoekingswerk op het internet is nodig. In het binnenland zit de wind meestal wel goed in de richting Duitland.

andyDC

alvast bedankt Mathias voor de info, ik ben van Waarschoot, dus niet ver.....

MathiasL

Dag Andy, de judlandroute loopt bij mijn weten van Emmen naar Skagen (Denemarken) je kan daar natuurlijk de boot oversteek doen naar Goteborg. Op zich is de judlandroute heel veilig en goed aangeduid. Weet wel dat er in Denemarken vele stukken tussen zitten die onverharde kiezelwegen zijn. Op zich is de route niet zo zwaar. Ik fietste reeds de route, alles hangt er van af hoeveel je per dag gaat doen met je kind. Eens in Denemarken kan je gedurende de hele route in herberges speciaal voor fietsers en stappers kan overnachten. Heel simpel en basic maar het voordeel dat je met je kind natuurlijk zelf de afstanden kan bepalen. Er is een goed routeboekje te verkrijgen met de gehele route. Als je toevallig van Gent bent, kom gerust eens langs en dan toon ik je de hele route. Groeten en succes.