Huren van trekfietsen

Vanessa Bolsens

Deze zomer willen we graag met een aantal vrienden een fietstrektocht maken door Italië.
Omdat we niet zeker weten of we dit nog meer gaan doen en omwille van een beperkt budget zijn we op zoek naat huurfietsen?
Weet er iemand waar we in België, Nederland, Italië of Frankrijk trekkingsfietsen kunnen huren?
Heeft iemand reeds ervaring met het huren van fietsen?

Bedankt

Roos Vanderlick

Hoi
Ik wil graag starten met fietsvakanties en zoek een plek waar ik een trekkingsfiets met met eventueel materiaal (zakken, tent) kan huren. Ik vond op het forum al een drietal tips: Het verzet in Deinze, Mobiel in Kortrijk en DuVelo in Menen. Zelf woon in in Leuven (Vlaams-Brabant) en zou graag een zaak vinden die wat meer in mijn buurt ligt. Heeft iemand een idee?
Vele groeten
Roos

Dumortier Tom

Beste,

het is vanaf 2011 ook bij DuVelo (West-Vlaanderen, België) mogelijk om degelijke, volledig uitgeruste trekkingfietsen te huren. Deze zijn van het merk Santos (Travelmaster 2.6 alu met Rohloff naaf en riem).
Contact via info@duvelo.be // 0473/804707

Sabien

Ook mijn reisgezel huurde vorig jaar een fiets bij Mobiel in Kortrijk. Al bij al goed materiaal voor weinig geld.
Wel een aantal platte banden gehad en na een tijdje had de buitenband vooraan ook zijn beste tijd gehad. Maar fietspech gaf ook soms aanleiding tot gezellige en leuke momenten omdat we dan onmiddellijk hulp kregen van de mensen terplekke.
Ook voor dit jaar is de fiets al besteld bij Mobiel voor weer een trektocht van 7 weken.

Stijn2

Dag Philippe,

Wat laat misschien maar toch bedankt voor het compliment. Je kan inderdaad bij ons terecht om een trekkingfiets te huren. Op www.mobiel.be/trekkingfiets vind je alle info hierover.

Stijn
vzw Mobiel

philippe5

'k Heb twee jaar geleden een trekkingfiets gehuurd in Kortrijk en na die tocht was ik zo tevreden van die fiets (en uiteraard ook van die tocht!)dat ik besloot er mij zelf één aan te schaffen. De prijzen zijn echt héél goedkoop én ze verhuren er ook fietstassen.
Ga maar eens een kijkje nemen op www.mobiel .be

Succes met jullie tocht
Philippe

Vanessa Bolsens

Beiden bedankt voor de informatie.
Wij zijn allen redelijke sportieve mensen. Onze vorige vakanties waren meestal wandeltrektochten met rugzak. Fietsen is natuurlijk iets anders maar we stippelen op voorhand geen strikte route uit. Hebben we enkele dagen geen zin om te fietsen, blijven we ter plaatse op een camping. Ook bij het technische gedeelte trekken we zeker ons plan. Jouw tip, Brecht, om de fiets eens uit te testen op voorhand gaan we zeker eens doen.( ideaal excuus voor een weekendje ardennen)
Waar we gaan fietsen zal afhangen van transport. We opteren voor Toscane in Italië of de provence in Frankrijk. Tips voor leuke routes zijn altijd welkom, we proberen wel de bergen een beetje te mijden kwestie van het lot niet teveel te tarten.

Groetjes
Vanessa

brecht2

in deinze is er een degelijke verhuurfirma, die ook trekfietsen en co verhuurt. prijzen vallen vrij goed mee, vind ik.
Je kan 'jouw' fiets misschien al eens op voorhand huren, voor weekend of zo, en zo kijken of ie je bevalt.
Zelf heb ik er geen ervaring mee, want met veel geluk tweedehands koga op de kop kunnen tikken, en geen moment spijt van gehad!

kijk ns op www.hetverzet.be , en vraag daar eens na.
veel fietsplezier,
Brecht.

Geert Dewit

Beste Vanessa,
Neen, ik weet niet waar je in België, Nederland, Italië of Frankrijk trekkingfietsen kunt huren. Maar ik wil je wel enkele tips of bedenkingen meegeven voor jullie reis.
Een fietstrektocht vraagt volgens mij een goede voorbereiding. Eén aspect daarvan is de technische voorbereiding van de fietsen en het kunnen opvangen van pech onderweg. Dat kan wel wat meer zijn dan een platte band. Je moet bijvoorbeeld de juiste reserveonderdelen (remblokjes,...) bijhebben. Om dan aan zoiets te beginnen op een huurfiets die je niet kent... Ik zou er nog niet direkt aan beginnen. Dan zijn er nog de kleine ongemakjes: heb je wel het juiste zadel dat bij jou past? Zoniet kan het wreeeeeeeeed ambetant worden. Ik heb begrepen dat je met een aantal vrienden, dus met een groep wil reizen: Hoe meer huurfietsen, hoe meer kans op last met die huurfietsen. Maar misschien zit er onder je vrienden wel een aspirant fietsenmaker of een handige Harry die daar geen punt van maakt.
Als je het toch zou doen, informeer je dan heel goed om ter plaatse fietsen te huren. Een fiets huren om hem dan naar Italië te transporteren en terug, da's een hele dure huurfiets.

Het is niet mijn bedoeling om jullie te demotiveren. Als je er echt goesting in hebt, doe het dan. Het wordt zeker een mooie reis. Waar in Italië ga je fietsen? Wij zijn ooit in het noorden geweest als onderdeel van een langere trektocht. Mail me maar als je wat meer informatie wil.
Groeten, Geert