iemand ervaring met Oxford fietsen?

Steven6

Heeft er iemand goede of slechte ervaringen met Oxford fietsen? Qua prijs lijken ze in ieder geval goed mee te vallen, maar valt de kwaliteit ook mee?

Was aan't denken aan de Oxford Wellington...

Bedankt!

Steven

eenzame fietser

mijn oxford e-twist is herstelt en mijn batterij werkt nu prima ik kan er nu 80 kilometer ver mee fietsen dat vind ik heel goed en ik ben ook niet van de lichtste ik weeg zo'n 120 kilo dus een heel sterke en aan te bevelen fiets.

eenzame fietser

ik bezit een oxford E-swing gekocht op 04/07/2012 de beloofde 100 kilometer die ik zou moeten kunnen afleggen komen maar tussen de 30en de 35 kilometer neer,ik heb de fiets reeds terug gestuurd naar de firma voor nazicht na een week mijn fiets terug met als resultaat geen verandering nu heb ik de fiets nogmaals naar de firma verstuurd voor een onderzoek,volgens mij heb ik een slechte batterij NB:als ik mijn fiets de eerste keer terug kreeg dan kon ik mijn batterij nog opladen tot 83 kilometer en dat na 6 uur opladen en er maximum 34 kilometer mee rijden op de laagste stand !!!!!!!

bart1

Ik weet niet hoe je voorste spatbord eruit ziet, maar het onderaan verbreden en eventueel verlengen zou kunnen helpen. Wel uitvoeren met iets soepel, als je in een put rijd moet dit wat meegeven he. In rubber of een stukje tetrabrik (drink verpakking) dit is zeer stevig en blijft goed in vorm zitten. Tetra kan je ook in je binnenband leggen, als deze een scheur vertoont, dan kan je toch weer verder.

Anni

Bezit elektrische fiets Oxford.Een groot probleem voor mij is dat het voorwiel hinderlijk veel stof op mijn pantalon of laarzen spat als ik aan een snelheid van boven de 20 km/u rijd. Kent iemand een middel om dat stof op een of andere manier op te vangen zodat ik niet steeds na elke rit mijn pantalon(wit) moet wassen.

Benny

hey Thomas,

waar je het hebt over doortrappen: werd de body vervangen?
Dit is de cilinder waar de cassette over geschoven wordt. Hierin zit de vrijloop. Wanneer hier slijtage begint op te komen, dan trap je door zoals je vermeldde in je bericht.

Paeme R

de fiest dat wij hebben heeft 7 versnellingen en is 36 volt normaal goed voor 90 km bij normaal gebruik ! maar.............na max 60 km kan je het vergeten !en dit bij de laagste ondersteuning!mijn vrouw weegt nat 55 kg dus dat zal ook ook wel niet zijn ! de fiest is 2 maanden oud !zal is navragen of er iets mis is !
als dat bat leeg is moet ze volgens het boekje 5,5 uur laden, de stekker uitgetrokken na 8 uur

isabelle

ik rijd al 10 jaar op een oxford freelander, dagelijks woon-werk verkeer + jaarlijkse 3-weken fietsvakantie (verhard, binnen europa, maar de alpen die schuw ik niet). prima ding!! ben nog steeds zeer blij met mijn tweewieler
jaarlijks moeten er wel wat onderdeeltjes vervangen worde, maar ja, dat hoort er bij

Lies

Bedankt voor de tip Wouter, bij deze...

wouter1

Best even een nieuw onderwerp openen over je Trek T80, want deze is van 2006 en gaat over oxford...

Lies

Hallo
Ik heb vorig jaar een Oxford Scope gekocht. Doel: dagelijks gebruik + eventueel een kleine fietsvakantie (niet door heel Europa, maar een weekje @ 50 tot 80km per dag was wel de bedoeling.
Helaas is mijn stalen ros eind augustus gestolen...
De winter overleefde ik zonder, maar nu ben ik toch weer aan het uitkijken naar een nieuwe aankoop.
Ik wou opnieuw de Oxford Scope kopen (een beetje nostalgisch), maar een andere fietshandelaar stelde de Trek T80 voor. Gelijkaardig type, gelijkaardige prijs.
Heeft iemand ervaring met deze fietsen? pro's en contra's voor een bepaald merk/model?

Pagina's