keuzen van fiets

jasper1

dag iedereen ik zou eens de wijze raad van jullie allen willen horen. ik sat voor een dilemma, wat voor fiets te kopen. ik fiets elke dag naar school zo'n 10 km en fiets verder nog recreatief door minder goed wegen. de vrag is nu of een mountain bike geschikt is of niet. mijn ouders zeggen van niet maar ik persoonlijk denk van wel. ik fiets ook het liefst snel zodat ik moe word, daardoor is men vorige fiets wat kapot gegaan dus wil niet dezelfde fout doen. wat zouden jullie voorstellen een goede mountain bike (cannondale, specialized, scott, met spatborden ) of een ander soort fiets meer stadfiets type???

dank bij voorbaad jasper

Lotte Van Herwegen

Hey Jasper,
Ik heb zelf ook voor zo een keuze gestaan vorige zomer. Ik fiets ook dagelijks naar mijn werk (13km enkel) en was toen, en nu nog steeds, van plan om grote trektochten te maken. Tijdens een dagtocht van 160km met mijn vader fietsen we tegen 25km/u op een vlak stuk dus een redelijk tempo proberen we toch te halen.
Voor mij, toen nog student, was de prijsklasse ook heel belangrijk. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een Oxford Discovery (model van een jaar voordien dus daar ging een % af. Ik heb vooral gekeken naar de versnellingen en remmen > shimano en 24versnellingen, de uitvoering natuurlijk > vering, stevigheid, kaderrement,... en de mogelijkheid om er ook bagagedragers, vooraan en achteraan, aan te kunnen hangen in functie van trekkingstochten dus.
Momenteel heb ik al enkele dagtrippen erop zitten, ik fiets elke dag naar mijn werk, waar ook een modderweggetje tussen zit, en ben ZEER content van mijn keuze!
Ik zou dus eerder voor een trekkingsfiets kiezen. Hier heb je veel meer mogelijkheden mee en is lichter dan een mountainbike en is degelijker dan een stadsfiets!
Zo Jasper, ik hoop dat ik je wat heb kunnen verderhelpen met je keuze, als je er ondertussen nog geen gekocht hebt natuurlijk.
groentjes
Lotte