kidsfietsvakanties

bbaeteman

Hallo,

Via een vriend werd ik kennis gemaakt met de vakantiefietser. Zijn reisverhalen zijn waanzinnig en heel erg aanstekelijk.
Ik zou direct mijne fiets opspringen en vertrekken maar helaas, met 5 is dat heel wat anders dan alleen af met twee.
Vandaar mijn vraag : wie heeft er al ervaring met een fietsvakantie (survival) met kids. Dit kan gaan over een weekje, maar mag gerust langer zijn ook. Is het een haalbare kaart om met kids naar bepaalde landen te gaan? Wat zijn de meest kidsfietsvriendelijke landen (ik bedoel richting speelplein stops, toffe slaapplaatsjes)

Alvast bedankt voor een reactie

Mireille Marivoet

Hoi,
wij gaan al 8 jaar op fietsvakantie, met onze twee kinderen die ondertussen 9 en 10 zijn, en hebben al verscheidene landen en routes gedaan (België, Frankrijk, Alpen, Zuid-Engeland, Eifel, van thuis naar Sint-Petersburg, naar Barcelona, ...). Onze grootste tip: doe vooral wat je zelf wilt, en pas je niet te veel aan aan je kinderen (waarmee we dus bedoelen dat je je niet moet beperken tot makkelijke routes in vlakke landen, wat vaak wordt aangeraden, als je daar zelf niet van houdt...). Onze laatste reis ging 4 maand door Azië (voor meer info over onze twee "langere" reizen: 2x2.armimema.be).
We geven graag meer info en tips, maar dat zou hier ettelijke pagina's gaan beslaan, dus neem maar gerust contact op!
Mireille

bart1

Ik was wat rap: www.natuurkampeerterreinen.nl , dat is makkelijk, soms rij je van de een naar de andere. Succes !

bart1

Dichtbij huis beginnen !!! Grens België Nederland, of naar Friesland, altijd makkelijk fietsen in Nederland, vele leuke stops, laat je verrassen !!! Veluwe streek is aanrader en kamperen op natuurcampings.nl !! Super voor kinderen

Lucsje

Heb geen ervaring met fietsvakanties met kinderen. Wens je in ieder geval veel succes en vooral veel plezier toe. Waarschijnlijk heb je deze site al gevonden, maar wil ze hier toch nog even doorgeven. Ik vond ze in elk geval interessant.
http://www.fietsenmetkinderen.info/
Lucsje

carine

Hallo,

Ik ben een fervente fietsvakantieaanhanger. Tijdens mijn eerste fietsvakantie heb ik de Vlaanderen fietsroute gedaan. Dat viel heel goed mee en goed te doen met kids. Het volgende jaar stond de ronde van Nederland op het programma. Ook een aanrader . Ik zou het de eerste keer niet te ver zoeken met de kids. Het voordeel is dat je thuis kunt vertrekken en weer aankomen. Qua verblijf zijn jeugdherbergen heel leuk met de kids.