Koel houden injectie

Herjohan

Plan een fietstocht naar Compostela vanaf half mei tot eind juni doch heb een praktisch probleem in die zin dat ik om de 14 dagen een injectie moet nemen. Deze injectie moet echter steeds koel gehouden worden. Is er iemand die eind juni in Pissos (in de buurt van Bordeaux) passeert en die per camper reist om daar een spuitje af te geven bij een apotheker waar ik contact mee heb ? Ook in Astorga Spanje (14 dagen later:dus half juni) moet ik nog een apotheker zoeken doch zoek eerst nog iemand die Spaans kent.

Herjohan

Bedankt voor info maar heb reeds telefonisch kontakt genomen met CM en het gaat hier niet om een urgentiegeval. Van daaruit moet ik geen oplossing verwachten want men kon mij bv. ook niet zeggen of ik de betreffende medicatie op voorschrift kon krijgen. Nam contact met een apotheker in Frankrijk die mij vertelde dat ze speciale formulieren nodig had doch hoe ik er kon aangeraken en of ik mijn eigen toelating kon gebruiken kon ze niet zeggen. Heb al verschillende trajecten onderzocht. Toch bedankt. Alle goede raad is welkom

Lucsje

Beste,

Misschien moet je eens contact opnemen met je ziekenfonds. Heb op de site van mijn ziekenfonds gelezen dat indien je op voorhand weet hebt dat je tijdens je reis medische verzorging nodig hebt je de alarmcentrale van Mutas (het vroegere World Assistence Card) moet contacteren. Of dit voor elk ziekenfonds geldt kan ik je helaas niet zeggen.

Dit vond ik op de site van het Christelijk ziekenfonds :
Neem minstens een maand voor je op reis vertrekt telefonisch contact op met de alarmcentrale Mutas op het nummer 02 272 09 00 als je weet dat je in het buitenland medische verzorging nodig hebt, zoals dialyse of zuurstoftherapie.