ligfiets of standaard trekkingfiets

Erik De Schepper

Hallo,

Al jaren rijpt er een plan in mijn hoofd om van hier (Belgi‘Pnaar Nieuw-zeeland te fietsen, of omgekeerd. En beetje bij beetje krijgt dit plan vormen en begint het te kriebelen. Een grote vraag waar ik hierbij zit is welk type fiets ik zou gaan gebruiken. Ik heb al ervaring met de ligfiets en vind het een zeer relaxte en zalige manier van fietsen, eentje die veel minder mijn rug belast bijvoorbeeld. Vandaar dat ik ook het liefste per ligfiets dit avontuur zou aanvatten, maar hierbij rijzen enkele twijfels, zoals de beschikbaarheid van specifieke onderdelen onderweg, eventuele slechte wegdekken waar de ligfiets toch minder voor geschikt is, ... Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben en evenuteel kunnen vergelijken? Ik hoor het graag.

groeten,
Erik De Schepper
erikds@pandora.be

Gerwin Vande Vyvere

Hallo,

Zelf kocht ik vorig jaar een optima - Orca ligfiets, zowat het off-road model. Tot nu toe nog maar enkele weekendjes gedaan maar altijd goed meegevallen.

Het Zoniënwoud en het hageland door waren geen probleem. Enkel de steile hellingen van de ardennen waren een probleem, maar als je een klein blad monteert vooraan zal dat ook wel lukken

Na 10' ben je terug OK en van zadelpijn heb je geen last meer.

Ik zou niet twijfelen.

Groeten,
Gerwin

William

Ik kan je zelf ook niet aan 'ervaring' helpen.
Zelf heb ik een 'hoge' ligfiets, en met bananetassen en eventueel een 'BOB' erachter kun je ver komen.
Inderdaad is bergop rijden iets minder, maar ja, als je op vakantie gaat is de snelheid toch van ondergeschikt belang, niet?
Kijk anders ook eens op volgende sites van ligfietsers die ook de bergen niet schuwen:
http://home.wanadoo.nl/moh/index.html
http://home.hetnet.nl/~mvervaet/
http://www.geocities.com/Baja/2572/index.html

Veel fietsplezier!