Lofoten

Jeridious

Hey,

Ik wil, samen met mijn vrouw, een fietsvakantie maken op de Lofoten. Dit is onze eerste onderneming en zit met nogal wat vragen. Hopelijk kunnen jullie me hier eventjes op weg helpen.

- Is fietsen huren een goede optie of toch beter eigen fietsen meenemen?
- Hoe fietsen meenemen? Met vliegtuig? Welke maatschappij is hiervoor het best geschikt? Of toch met koerierdienst of zo?
- Is het nodig om alle slaapplekken vast te leggen?
- Beste fietskaart? Of is een GPS nodig? Zo ja, welk één?

Kortom, alle tips zijn meer dan welkom!

Alvast bedankt

Mvg
Jeroen

Bartdm1962

Beste Jeroen,
Vorige zomer hebben mijn vrouw en ik een tocht 3weekse kampeer-fietstocht gemaakt van de Lofoten tot de Noordkaap.
We vlogen met SAS via Oslo naar Bodo en daar de ferry op naar de Lofoten. We gebruikten een GPS maar dat was zeker niet noodzakelijk. Er zijn niet zo veel verschillende wegen daar in het noorden. Op het einde van de tocht namen we de boot terug van Honigsvag naar Tromso. vandaar het vliegtuig via Oslo naar Brussel. Onze fietsen hebben de vliegreis zonder problemen overleeft. Voor de heenreis hebben we ze in kartonnen fietsdozen verpakt en voor de terugreis hebben we ze ingewikkeld in versheidsfolie. Voor ons was het ook de eerste keer dat we de fietsen met het vliegtuig meenamen...toch een beetje spannend maar meer ook niet.
We hadden onze dagelijkse etappes op voorhand verdeeld en we wisten meestal waar er campings waren maar reserveren hebben we nooit gedaan. Bij zeer slecht weer (dat komt daar al eens voor) vonden we zonder problemen een hut of kamer te huur.
Indien je meer details wil over onze route en slaapplaatsen stuur me dan maar een e-mail
Veel plezier met de voorbereiding.

patis82

Hallo Jeroen,
Ik heb een tocht van Russische grens via de noordkaap in de Lofoten beëindigd .Met SAS ,vanuit Brussel,kunnen jullie met de fiets tot in Bodo(via Oslo) geraken.Daar kunnen jullie de ferry naar de Lofoten nemen.Jullie komen nabij het einddorp A van de Lofoten aan.Fietsen kunnen met SAS mee,maar moet vermeld worden bij (online)boeking.kostprijs per fiets ong 45€ per vlucht(Bxl-Bodo).De Lofoten is toeristisch goed georganiseerd,want het ligt op de route naar de Kaap.Boeken zijn hierover beschikbaar en met een wegkaart is voldoend.Op internet is er ook een heleboel beschikbaar.
Campingprijzen variëren tussen 100 en 200 Nkr voor een tent.
Cabine(500 tot 700 Nkr)-Hostel(vanaf 750 ppn).In Andenes is er een luchthaven voor de retourvlucht.