medereizgers voor fietstocht door het 4-landenpunt van Roemenië-Oekraïne-Slovakije-Hongarije gezocht

edgryc

Wie heeft zin in een avontuurlijke fietstocht doorheen het 4-landenpunt van Roemenië-Oekraïne-Slovakije-Hongarije. We fietsen door 4 nog vrij authentiek uithoeken van 4 minder gekende landen die best wat te bieden hebben. Deze reis geeft je de kans om al sportend de telkens andere sfeer en cultuur van deze landen op te snuiven.
Startpunt : Baia Mare waar de fietsen huren. We beginnen de fietstocht door Maramures, in de tijd van Ceaușescu een achtergesteld ruraal gebied in Noord-Roemenië gekend om zijn grote houten kerken.Verwacht je aan veel landelijke taferelen.
Via het natuurpark Monti Igniculi en het dorpje Sapanta (unieke kerkhof) gaan we naar het Oekraïnse gedeelte van de Karpaten. Via het desolaatste en bergachtigste gedeelte van de reis komen we in Slovakije om in de mooie Habsburgse stad Kosice wat kultuur op te snuiven.
De laatste dagen van de reis gaat het verder door het vlakkere Oost-Honagarije. Via het Tokai-wijngebied komen we aan ons eindpunt Debrecin.
Periode : 14 of 15 – 25 of 26 aug ( periode kunnen we licht aanpassen)
Afstand : 550 à 600km / 9 dagen
Fietsen: huurfietsen MTB of zelfs voor wie wil e-MTB , op het eindpunt worden de fietsen opgepikt en naar de fietsverhuurder ( die ik voldoende ken) teruggebracht
Praktisch : de bedoeling is om een groepje van 6 à 8 fietsers te vormen en een wagen te huren die bagage en 1 of 2 fietsen kan meenemen. Zoniet nemen we de bagage mee ( derde wiel) en moeten we eventueel ook het traject wat inkorten
Overnachten : slaapplaatsen zoeken we ter plaatste
Kosten : ieder betaald zijn kosten ter plaatse:
-vluchten heen/terug +/- 300à400 EUR
- overnachting +/- 40 EUR/nacht
- fiets : gewone MTB +/- 13 EUR/dag – e-MTB +/- 27 EUR/dag
Interesse ? neem contact op met edgardryckewaert@gmail.com