Met de fiets van Leuven naar Parijs

Shelly

Hallo,
Ik ben een vrouw van 40 en op zoek naar een fietsmaatje (m/v/x) tussen 30 en 50 jaar om op een weekje naar Parijs te fietsen via de route van Benjaminse (ik heb de gids in boekvorm). Ikzelf ben een beginnende fietser en hou van een matig tempo zodat er tijd is om rond te kijken en te stoppen onderweg. Ter kennismaking zouden we dan eens een dagje kunnen gaan fietsen in de Ardennen ofzo. Periode: ergens in juli, augustus of september, terugkeer per trein, onderweg logeren in B&B's, kleine hotels.
Interesse? Aarzel niet om mij te contacteren :-)

reteip

Hallo Shelly,

Dat klinkt wel als een mooi plan!
Ik ben zelf ook wel pro recreatieve tochten dus dat is al iets.
Heb je intussen reeds een groepje en reisperiode kunnen vinden? Een beetje afhankelijk van de data heb ik wel interesse.

Groetjes

nikkie

Hallo shelly
Al een fietsmaatje gevonden?
Ik wil graag eens een tochtje met je maken

Didier Van Acker

Hi Shelly,

Mijn naam is dus Didier, 46, gehuwd met een zoontje van 5 en een dochter van 23 (laatste woont niet meer thuis).
Het idee van Parijs trekt me wel, hoewel ik een en ander moet bekijken thuis of dat kan lukken.
Sinds vorige zomer ben ik na heel lange tijd op aandringen van mijn vrouw opnieuw beginnen fietsen, en ben er dan nog stevig ingevlogen. Ik heb haar toen gezegd dat als ze wou dat ik fietste, ik dat dan ook wel serieus wou aanpakken en meer wou doen dan enkel de woon-werk situaties.
Dus kwam er de eerste fietstocht van Gent naar Maaseik (op een 5tal dagen a 50 a 60km), en van daaruit nog wat dagtrips van ongeveer 60km per dag. Naderhand ben ik in Gent nog alle dagen gaan fietsen met tochten tussen 30 en 90km per dag.
Het is echter zo dat mijn vrouw zo’n fietsvakanties liever beperkt, ook een beetje omwille van onze zoon, en het feit dat ze ook graag enkele weken bij haar ouders in Maaseik verblijft. Weken die ik liever creatiever zou kunnen benutten. Vroeger was dat vooral fotoshoots doen, maar daar kwamen door de vakantie steeds meer last minute annulaties, dus ik wil daar mijn tijd wel nuttiger plannen. Als een gehuwd fietsmaatje geen probleem vormt voor jou, wil ik zeker eens horen wat de plannen zullen zijn deze zomer, in principe zal ze er niks op tegen hebben dat ik met iemand anders de tocht verderzet, tenzij ze zelf plannen heeft waar ze me bij wil. Mocht de interesse er zijn, kan ik altijd eens nr Leuven komen (met de fiets op de trein) voor een babbel en een ritje, en kunnen we eventueel dan dat Ardennen tochtje bekijken? Of is daar bij jullie niet veel te fietsen? Mijn verlof ligt steevast ergens tussen 8 juli en 16 a 22 augustus ongeveer, dus daar zou het dan ergens tussen in moeten kunnen. Voor de rest van het jaar kan ik me iets minder makkelijk op vaste momenten vrijmaken, gezien ik in de cultuursector werk, omwille van onregelmatige werkschema’s van zowel mezelf als mijn vrouw. Daar is het steevast agenda’s doorploegen.

Heb je ivm Parijs al een en ander bekeken, vooruit gepland? Al wat zicht qua accomodaties onderweg toevallig? Je schrijft dat je meer bent voor een matig tempo, hoe vertaalt zich dat in km/u ongeveer? :) Zelf ben ik geen grote racer, en hoogtewerk moet ik nog wat aan wennen, gezien hier alles vrij plat is, en ik weinig tijd heb om veel meer te fietsen dan naar het werk, mijn gemiddelde ligt denk’k tussen de 15 a 18 per u, naargelang wind en helling.
Qua organisatie weinig meer gedaan dan route plannen, (eet-en speel)stops en campings gezocht, alles redelijk on the fly wel, ‘t was ook een redelijk last minute beslissing om die toer te gaan doen. :)
Laat graag nog wat horen, ook als de interesse er niet zou zijn.

Groetjes,
Didier