Met eigen fiets op trein naar huis

Gustaaf Roef

Wij fietsen van Antwerpen naar Berlijn. Ik heb reeds een trein ticket om terug te reizen over Nederland naar Roosendaal. Dit doordat er geen rechtstreekse treinverbindingen zijn naar Belgie waar je je eigen fiets op kan meenemen. Echter ik kon online geen fietskaart verkrijgen. Heeft iemand al ervaring met het treinreizen vanuit Duitsland naar Belgie waar je je eigen fiets meeneemt?

Jacques de Bie

Beste Gustaaf, wij willen dit jaar met ,de fiets van Hoogstraten naar Berlijn fietsen, is het mogelijk dat we van u ervaringen gebruiken kunnen maken ?

Mvgr,
Jacques
debiekes@telenet.be

Gustaaf Roef

Bedankt iedereen voor de info. Door een toevalligheid was ik begin deze week in Aken. Ben daar naar het station geweest en heb internationale fietskaarten gekocht + reservering voor de fietsen op de trein die ik 2 maand geleden al geboekt had. De totale kostprijs voor het traject inclusief fiets is 42 euro + 10 euro voor de fiets. Ik kon toen al aan een goedkoop ticket geraken naar Roosendaal. Vandaar fietsen we naar huis.

Luc

Je kan van Berlijn naar Aken treinen.
Vervolgens fiets je de grens over, 25 km naar Eupen, waar je de trein neemt naar Brussel,en vandaar naar Antwerpen.
Dit is volgens mij de goedkoopste manier.
Dit kostte mij + fiets 34,5 euro voor het Duitse gedeelte - op voorhand te reserveren via http://www.bahn.de/p/view/buchung/fahrplan_buchung.shtml ; en voor het Belgische deel: 7,5 euro (Rail Pass) en 5 euro voor de fiets.
Voor Frankrijk idem dito: per fiets de grens over...

yvonne

nee wel vanuit frankrijk.
gewoon naar een station gaan en een kaartje vragen naar je bestemming, dan gaan ze vanzelf wel een route voor je maken.
de fiets mag niet in talys maar wel in IC treinen, dus je zult hier en daar moeten overstappen.