mobiel/tablet opladen op fiets

jeroenhuisman

Hallo ik ben Jeroen Huisman en studeer aan de TU Delft.
Ik ben momenteel bezig met een project waar ik met mijn team iets wil ontwikkelen om op de fiets bijvoorbeeld je mobiel of tablet op te laden door middel van een dynamo.
Ik heb een paar vragen

1. hebben vakantiefietsers/toerfietsers behoefte aan een methode om een mobiel op te laden op de fiets?
2. Gebruiken vakantiefietsers/toerfietsers producten met batterijen op de fiets?
3. Hoe lossen vakantiefietsers/toerfietsers het probleem van een lege batterij momenteel op?
4. Hoeveel geld heeft een vakantiefietser/toerfietser ervoor over om een systeem te kopen dat het probleem van een lege mobiel oplost?

alvast dank

Bram

Ik maakte zo'n omzetter van 9 tot 30 volt naar 5 volt (usb).
Dit met een voltage omzetter ic van recom (efficient equivalent van een 7805), je kan dan opladen van alkaline batterijen, oplaadbare batterijen en evt. li-on systemen, gebruikte het ook voor de verlichting van de fiets.
Werkte goed, powerbanks waren nog niet zo populair als nu.

JanOuwerkerk

Ik ondervindt geen problemen met opladen van mijn mobiel en mij Garmin navigatiesysteem Oregon 650 want ik maak gebruik van ReeCharge van Biologic welke wordt gevoed vanaf de Son naaf dynamo en constante spanning levert en dat voor nog geen 60 Euro.

Maarten van Sch...

Hallo, wij maken alle foto's ook met de smartphone. Een paar jaar geleden heb ik daarom een schema gedownload om van de naafdynamo af te tappen en aan te sluiten op een USB aansluiting. €15,- materiaal. De soldering liet los. Het tweede jaar gingen we met twee fietsen met naafdynamo, ik heb toen een omvormer via Conrad gekocht, €25,-. Nu heb ik een Spanninga Nomad gekocht, €45,-. USB aansluiting en standlicht. Het laden in toiletgebouwen is nu echt voorbij, zeker na de diefstal van een powerbank. Wij gebruiken geen gps systemen en de smartphone gebruiken we spaarzaam voor internet. Bij onze huidige omvormers, telefoons en naafdynamo laden wij ongeveer 1% batterij per kilometer, wij moeten nog steeds bij laden. De nieuwe stuurtas van Ortlieb is wel interessant omdat het aan en afkoppelen bij lastig gaat, als je winkel in-winkel uit gaat. Succes Maarten

gdsteenhuizen

ik heb een kort stuk snoer , !5 cm, met een stekker die past in de paal op een camping (zoals bij caravan) hier mee laad ik telefoon, iPad en batterijen op, kan niet beter en weegt zeer weinig.

gert1

Mobiel opladen gebeurd bij mij met een naafdynamo van Shimano (simpel model) en mijn voorlicht van B&M met USB aansluiting.

marjo1961

Ik zou zeker gebruik maken van deze mogelijkheid. Wij fietsen en kamperen gedurende 3 a 4 weken per jaar. Het is niet altijd mogelijk om mobiel, reader of gps te laden op de camping.