Moeite met het vinden van overnachtingsplaatsen

Lucky

Deze zomer zou ik de Vlaanderen fietsroute rijden.
Voor de LF6 kan ik moeilijk plaatsen vinden om te overnachten, kan iemand mij helpen ?

eriep

Als je eens wil logeren bij particulieren kan je opteren voor Couchsurfing of Warmshowers. Zoek eens de websites op! Dit is een gratis formule, internationaal, maar er wordt uiteraard wat interactie verwacht (een leuk reisverhaal, een flesje wijn, de afwas doen, samen iets bezoeken...). Sommigen bieden maaltijden aan, anderen niet. Bij sommigen kan je op de zetel overnachten, bij sommigen in de tuin, en bij anderen krijg je een logeerkamer ter beschikking. Zeker doen als je hier voor openstaat!

carine

Moet natuurlijk ervaringen zijn.

carine

Voor de jeugdherberg moet je inderdaad lid zijn, maar je kan dit ook betalen in de eerste jeugdherberg. En dan krijg je steeds korting. Een ander prachtig alternatief is Vrienden op de fiets . Na het betalen van een donateurschap (circa 10 euro) krijg je thuis een boekje met heel veel adressen bij particulieren waar je voor 20 euro per nacht kan logeren. Het merendeel van de adressen is in Nederland, maar ook voor België staan er al heel wat in. Wij hebben daar ook goede ervrigen mee.

Lucky

Bedankt Carine, in zo'n jeugdherberg ,kan iedereen daar terecht, of is daar een of ander lidmaatschap aan verbonden ?

carine

Hallo Lucky,
Enkele jaren geleden heb ik deze route ook gedaan. Ik heb even de LF 6 opgezocht en ik vermoed dat dit wel enkele mogelijkheden zijn die ik toen heb gedaan:
- In Poperinge: het Talbot house
- In Kluisbergen: een trekkershut op de camping
- In Geraardsbergen : jeugdherberg 't Schipken
- In Overijse: trekkershut op de camping
- In Hoegaarden is de B and B van toen gesloten.
- In Tongeren: de jeugdherberg (maar dat is heel basic)

MVG
Carine