myanmar

nadine.cosyn@te...

hallo,
ik ben een vrouw van 54 jaar en wil in oktober 22 dagen met de fiets door myanmar trekken. Het is de eerste keer dat ik alleen zou doortrekken met een fiets en kan niets van fietsherstel. Ik vroeg me af of het te doen is en verantwoord. En of iemand me een aantal gemakkelijke fietsroutes kan voorstellen.
Alvast bedankt,
nadine

Kristof Selle

Ik heb in november 2013 alleen een maand in Myanmar rondgefietst. Ik ben dan wel een man, en dan ligt dat blijkbaar eenvoudiger. Ik heb evenwel geen problemen gehad, en een fantastische fietsreis meegemaakt. Zelfs op fietstechnisch vlak liep het vlot. Ik heb 1600 km gefietst zonder ook maar één lekke band.
Nadat ik terug in Yangon aankwam na mijn fietsreis, ontmoette ik in mijn hotel een Zwitserse vrouw van in de veertig die op haar eentje fietste. Zij had ook net haar tour beëindigd zonder noemenswaardige problemen. Je zal dus zeker niet de eerste vrouw zijn die alleen in Myanmar rondfietst.
Mijn ervaringen als eenzame ligfietser in Myanmar evenals mijn route kan je nalezen op mijn blog:
http://vakantieligger.wordpress.com
Mits een grondige voorbereiding is Myanmar als eerste verre reisbestemming voor een fietsreis zeker een haalbare kaart. Ik wens je alvast veel succes!

joboke

hallo

Ga je op eigen houtje of via een fietsreisorganisatie. Het is nml. zo dat je in Myanmar niet zomaar overal mag fietsen maar dat weet je waarschijnlijk wel. In Myanmar hebben de Chinezen nog altijd een brede vinger in de pap en die zijn niet echt tuk op alleenreizenden.
Een beetje technische basiskennis is toch wel het minimum zou ik zo denken.Lekke band vervangen of herstellen, eventueel een spaak. Het is een warm land dus ik veronderstel dat je niet veel bagage meeneemt en niet kampeert en het gewicht beperkt en dus ook de risico's op pech. Het is alleszins zo dat je ginds op niet teveel gespecialiseerde fietsherstellers moet rekenen en al helemaal niet op wisselstukken. Jij kent je fiets het best en weet of die technisch in goede staat is en zoniet laat hem dan alleszins goed in orde maken alvorens je vertrekt en neem een paar onderdelen mee zoals spaken , remkabel en versnellingskabel en een reserve binnenband. Als je met nieuwe buitenbanden vertrekt zou ik er persoonlijk geen meenemen als het maar voor drie weken is. Persoonlijk zou ik mijn licht eens opsteken op de site van Awol in Nederland .Die hebben een route uitgezet in Myanmar en die beschrijft ongeveer alles wat er daar te fietsen valt.

bart1

Ik ben ooit eerst eens naar de zee gereden en terug, 250km met alles erop en eraan.....kettingbreuk, platte band, onweer. Daaruit leer je dan hoe belangrijk je materiaal is, de juiste (waterdichte) zakken, tent, fiets enz enz. Een beetje ervaring lijkt mij toch wel nodig. Ik ga ervan uit dat ik mijn fiets kan herstellen onderweg.