navigeren op iPhone

hendriek

Wie heeft ervaring met iPhone apps om te navigeren (in Frankrijk)? Genoeg gratis apps die je tocht tracken maar ik vind voorlopig geen oplossing om mijn (eventueel vooraf uitgestippelde) route te kunnen volgen.

witstein

Ik weet niet zeker hoe dat met de iPhone gaat, maar met m´n Samsung kan ik in Google Maps een bepaalde kaart met route opslaan, voor offline gebruik. Misschien dat dit ook zo kan bij de, onlangs nog vernieuwde Google Maps app voor de iPhone?

hendriek

Dag Lucjse, Ik heb intussen vijf dagen gefietst van Brugge naar Normandië met de iPhone op het stuur en voor het navigeren de mix gemaakt tussen kaarten en de google maps app (werkt tamelijk goed maar je moet kiezen tussen auto of te voet en als je dat laatste kiest kom je wel eens op moeilijker berijdbaar terrein).
Als je 's morgens telkens met een volgeladen batterij kan vertrekken, alles uitzet (wifi, bluetooth, andere apps) en zo zuinig mogelijk bent om te gaan kijken naar je scherm (vb. vooraf de nrs. van de wegen op een blaadje noteren of op je arm) dan geraak je er wel vrij ver mee.
Daarnaast heb ik op internet wel al wat toestellen gevonden die je iPhone rijdend kunnen bijladen: dynamo, battery packs of op zonnecellen.
Veel succes met de voorbereidingen voor 2014!

Lucsje

Ervaring heb ik helaas nog niet. In 2014 ga ik met een aantal vrienden fietsen tussen Brugge en Compostela, waarbij we vooral de Sint-Jakobsfietsroute van Sweerman volgen. Ik ben deze route nu traject per traject aan het uittekenen op www.routeyou.com om deze over te zetten op GPS of Smartphone/iphone. Ik heb gezien dat ze daar ook apps hebben die je kan gebruiken op smartphone om je route te kunnen volgen.
Als je een iphone gebruikt om te navigeren, gaat de batterij dan lang genoeg mee of kan je die opladen via bijvoorbeeld je naafdynamo?