North Sea Cycle route?

Steven Vincken

hallo!

ik ben van plan om volgend jaar de 6000 km lange North Sea Cycle route te fietsen. Bestaat er ondertussen een 'allesomvattende' gids of iets dergelijks voor die route of is alles nog zelf uit te zoeken?

Als alle kaarten nog apart aangeschaft moeten worden, hoe doe je dat dan het best voor zo'n lange trip? Alles in 1 keer op voorhand kopen (en heel de tijd 'meesleuren') of beter onderweg pas de kaarten kopen (van zodra je ze nodig hebt) ? Maar kan je ze dan wel makkelijk onderweg vinden?

Als je (delen van) de route al gefietst heb, dan ben ik heel geinteresseerd in ervaringen, tips, e.d. want op het Internet vind ik helaas nergens een verslag van iemand die heel de rondrit gedaan heeft.

Alvast bedankt!

Steven

Frank en Dagmar

Beste Steven,

Wij hebben nog niet de hele NSCR gedaan, maar wel een stuk. Wij 'deden' tot nu toe Hoek van Holland - Frederikshavn.
Op onze website www.rondjenoordzee.nl vind je o.a. een reisverslag met foto's.
Ook verzamelen wij daar informatie over de route, zoals kaarten en routeboekjes.
Als je dan nog meer vragen hebt, laat het even weten.

Groeten,
Frank en Dagmar

anne carpels1

Beste Frans,

Het lijkt me wel een leuk idee om mijn belevenissen met anderen te delen. Ik heb geen dia's, wel prachtige foto's. Ik kan ook mijn foto's inscannen en een pc-presentatie overwegen. Ik stuur je nog het verslag van mijn tocht door.

vriendelijke groeten,

Anne Carpels

Frans Heylen1

Beste Anne,
Hartelijk proficiat, met je geslaagde fietstocht. De reden waarom ik je contacteer via dit forum is de volgende. Zoals je weet richten wij als vereniging de Vakantiefietser, jaarlijks een fietsreisbeurs in. Wij zoeken elk jaar naar leden van de Vakantiefietser die via diavoorstellingen, pc-presentaties of lezingen het publiek van onze beurs kunnen voorlichten. De Noordzeeroute is een zeer populaire bestemming voor fietsreizigers, weinigen doen hem in zijn geheel, maar de meesten fietsen slechts een klein gedeelte. Toch lijkt het ons toe dat er veel belangstelling zou kunnen bestaan voor een relaas over de volledige route.
Indien je ermee akkoord zou gaan, zouden wij je graag op onze beurs verwelkomen. Laat ons weten over welk informatiemateriaal je beschikt. Indien een diareportage niet tot de mogelijkheden behoort, denken wij bijvoorbeeld aan een informatief standje waarin je, je fantastische reis uitgebreid zou kunnen voorstellen aan ons publiek.
In ruil voor uw medewerking bieden wij u een full-service van slapen, eten en drinken gedurende onze twee beursdagen. Onze beurs gaat door in Retie op 20 en 21 maart 2004.
Wij wachten met spanning op een reactie.
Voor de Vakantiefietser,
Beurscoördinator,
Frans Heylen

anne carpels1

Ik ben zo juist terug van mijn rondje Noordzee, die ik (solo)bijna volledig fietste. 5600 km in 61 dagen. Ik sloeg een stukje Duitland bij Hamburg en een stuk Denemarken-Zweden over. Ik nam de ferry van Fredrikshavn naar G?org. Het was een fantastische reis. Ik heb een reisverslag onder de vorm van e-mails die ik onderweg naar het thuisfront stuurde.
De fietsroute is helemaal bewegwijzerd en als je oplettend rondkijkt vind je bijna overal de weg. Alleen in Engeland (Middlesbrough) waren wegwijzers weggenomen en 1 was zelfs omgedraaid. De kaart van Zweden kreeg ik gratis met Engelse vertaling en bestelde ik via de website van de North Sea Cycle Route. Alle andere kaarten bestelde ik bij boekhandel Zanzibar in Gent, maar onder weg waren ze ook wel te krijgen.
Noorwegen was het zwaarste stuk, maar voor mij ook het mooist. Engeland was het gevaarlijkst, daar zijn de meeste chauffeurs helemaal niet hoffelijk tegenover fietsers. Ik nam in het totaal 22 ferry's (maken deel uit van de fietsroutes)en sliep bijna altijd op campings. De campings waren terug te vinden in de fietsgidsen, met uitzondering van Zweden, maar op het internet vond ik een lijst met campings daar. In Engeland stonden veel campings niet op de kaart en soms was het tentje op de kaart een caravanpark en daar kom je met je tent niet in, hoe je ook smeekt en hoe laat het ook is. Ik kan nog zoveel vertellen, als nog je vragen hebt, stel ze maar.
vriendelijke fietsgroeten, Anne