Ontspanning op je eentje

Stephanie Verbeken

Beste vakantiefietsers,

binnenkort vertrek ik voor 6 weken op fietsreis. Op mijn eentje. Ik vroeg me af: waarmee kan ik mezelf best bezig houden als ik alleen reis? Gewicht van het ontspannende materiaal is uiteraard van belang.
Aan alle solo-fietsers hier: wat doén jullie in godsnaam 's avonds en tussendoor om je niet te vervelen?

Bedankt alvast voor de tips!

Stephanie

ValyG

Ik ga bijna altijd alleen op fietsvakantie. De langst was 2 maanden door Laos en Thailand. Ik heb me geen minuut verveeld. Als je kampeert dan is je dag snel om met fietsen, tent opzetten, wat eten, was doen. Als je dan nog een uurtje over hebt dan doe je dat goed. Ik heb een IPad bij maar moet zeggen dat ik vaak de tijd niet vind om te lezen. Wel probeer ik er mijn foto's op te zetten als back up. Als je wat sociaal bent ingesteld is het makkelijk om met iemand aan de praat te gaan. Zo is de avond snel rond. In Azie kom je wel eens een andere fietser tegen. Als het klikt dat fiets je een tijdje samen. Zo fietste ik de eerste week in Azie met 2 mannen mee die ik op de luchthaven tegenkwam. Ik had het plan om veel te schrijven, lezen en nog wat te sporten zonder op de fiets te zitten. Eigelijk nooit de tijd voor gevonden. Raar maar waar. Als je openstaat voor wie of wat er rond je gebeurt dan komt vervelen er niet van.

GerardS

Ik heb ook één keer alleen een fietsreis gemaakt. Het scheelt dat ik een echte lezer ben en ik had dus ook mijn e-reader meegenomen. Daar heb ik me vele avonden mee vermaakt. Verder trok ik er vaak op uit om in de omgeving te fotograferen en ik hield een soort dagboekje bij waar ik elke avond even in schreef. Ook ging ik trouwens vrij vroeg naar bed, dat scheelt ook!

Alex

Lezen, schetsen, fotograferen, spelletje op gsm, volgende dag 'plannen', synchroniseren, dagboek/blog, museum, cinema, cafétje/kroeg, wandeling, .....jezelf uitdagen; als je door een paar 'muren' bent gegaan wordt soms alles interressanter...mindfullness, wat fitnesoefeningen (pompen, sit-ups), tai-chi, ........
Vooral dingen die waarheidsgetrouw zijn om op vakantie een heler mens te worden

Timber83

Genieten van de omgeving, natuur, rust en het zijn.
Ik heb vorig jaar mn eerste fietsreis alleen gedaan en had mee twee boeken en mn GSM (met tetris op :-))
Enjoy!
Grtn Tim

fem

Ik ben ook al enkele keren alleen op fietsvakantie gegaan. Ik hou me meestal bezig met mijn ereader, een kleine wandeling,... Ik heb ook een klein tablet gekocht zodat ik mijn foto's kan bekijken of uploaden als er wifi is.

vandenbrandejo@...

Dag Stephanie, ik neem sinds kort mijn e-reader mede.
Je moet uiteraard graag lezen... Op die manier krijg je met
een goed boek de hele avond gevuld.
Bijkomend voordeel : er zit verlichting op, dus handig in de tent als zaklamp te gebruiken.

Marc Keersmaekers

Sportieve zestiger wil met de fiets naar Rome in 15 dagen
vertrek begin augustus medereiziger(s) gezocht.

Speedycyclist

Ik heb er ook nog niet echt ervaring mee, maar hoop dat dit jaar te ontdekken. Ik neem in ieder geval mijn iPad mee om wat ebooks te lezen. Daar kunnen eventueel ook nog wat spelletjes op geplaatst worden. Misschien ook wat kennis maken met locale mensen en je daar wat mee amuseren...?
Veel succes in ieder geval, Grts Ivo